UFC

Kamaru Usman: ‘Htio sam završiti Edwardsa u zadnjoj rundi, nisam ga htio rušiti‘

Kamaru Usman

 Screenshot (youtube, Club Shay Shay)
Pohvalio je savršeni potez novog prvaka

Na UFC 278 eventu svjedočili smo teškom porazu dotadašnjeg prvaka Kamarua Usmana. U petoj rundi ga je ‘high kickom‘ nokautirao Leon Edwards i spriječio ga da titulu prvaka u velter kategoriji obrani po šesti put.

No, Usman je ponudio objašnjenje zbog čega je došlo do takvog nokauta i poraza, a prema njemu, to se dogodilo zato što je jurio po finiš. Za TMZ Sports Kamaru je rekao:

‘‘Ne, to nije prava slika mene. Kad se borim dam gas do daske i ne gledam na sat. Ja želim ići prema naprijed čak i kad čujem zvono i kada sudac kaže da se vratimo u svoje kutove. Ja se tad još više želim boriti. Želio sam finiš, bila je to predivna tehnika. Mogao sam ga srušiti ali sam silno želio finiš i dok sam se za njega spremao, a samo Bog zna što sam htio tad, ali bila je uistinu predivna tehnika.‘‘

Nastavio je: ‘‘Bacao je ‘high kickove‘ cijelu borbu i sve sam ih blokirao, a ovaj je bio vrijedan milijun dolara. Impresioniran sam kako je bio dobar, ali se takve stvari događaju. Prvaci posrnu, ali se vrate i dokažu zbog čega su prvaci‘‘, zaključio je.

Edwards je te večeri Usmanu nanio prvi poraz u UFC-u i prekinuo niz od čak 19 pobjeda, a predsjednik UFC-a Dana White je rekao kako će Usman dobiti instantni revanš i to vjerojatno početkom 2023.

Linker
27. travanj 2024 16:03