UFC

Islam Makhachev je zgrožen što nije na vrhu ‘pound-for-pound‘ ljestvice: ‘Kako je taj lik prvi, ovo je žešće s**nje!‘

Islam Makhachev 

 GIUSEPPE CACACE/AFP/PROFIMEDIA Giuseppe Cacace/afp/profimedia
Nada se da će ubrzo doći na tron

Islam Makhachev ne razumije da se ne smatra najboljim borcem na planeti. Prvaci su se sukobili na UFC-u 284 prošle veljače (drugi mjesec) u Perthu, Australija, s bremenom prvog mjesta na "pound-for-pound" ljestvici. UFC-ov kralj perolake kategorije Alexander Volkanovski podigao se se u laku kategoriju na domaćem terenu s nadom da će detronizirati nedavno okrunjenog Makhacheva. Nažalost za "The Great-a", izgubio je jednoglasnom odlukom i ostao bez drugog pojasa koji bi pokrivao oba ramena.

Volkanovski je bio rangiran jedno mjesto ispred Makhacheva kao broj jedan na službenoj ljestvici promocije i ostao je na mjestu unatoč porazu. Mjesec dana kasnije na UFC-u 285, bivši prvak u poluteškoj kategoriji i vjerojatno najveći borac svih vremena, Jon Jones vratio se kao debitant u teškoj kategoriji. 35-godišnji "Bones" uspješno je osvojio upražnjeni naslov u svom povratku, ugušivši bivšeg privremenog prvaka Ciryl Ganea giljotinom nakon nešto više od dvije minute u borbi. Pobjeda je bila dovoljna da katapultira Jonesa na mjesto broj jedan koje je zauzimao u nekoliko točaka tijekom svoje slavne karijere, dok je Makhachev sada treći na službenoj ljestvici, što mu se nikako ne dopada.

“Ovo je sranje, brate. Kako Jon Jones može biti broj jedan? Pobijedio je nekog tipa koji nije prvak. Ovaj tip (Gane) nema pojas i stavili su ga na br. 1 pound-for-pound. Ovo su pi*****je. Nije važno kako ga je pobijedio, ali drugi ljudi koji se razumiju u MMA, znaju tko je najbolji borac na svijetu. Ne zovite me prvakom lake kategorije, zovite me pound-for-pound najboljim borcem.”

Jonesov prelazak u tešku kategoriju popraćen njegovim životopisom vjerojatno je bio veliki faktor koji je doveo do njegovog povratka na prvo mjesto. I on i Makhachev bili su dominantne snage kroz dosadašnje karijere, pretrpjevši samo po jedan poraz u više od 25 borbi. Iako se Makhachev borio isključivo u lakoj kategoriji, on se nada da će se jednog dana pridružiti listi prvaka u dvije divizije s pothvatom u velter kategoriji. Kada se eventualni prelazak dogodi, Makhachev se nada da mu neće biti uskraćeno mjesto najboljeg na svijetu.

"Ovo je moj san i siguran sam da mogu biti dvostruki prvak, mogu pobijediti Leona Edwardsa. Dobar je, ali ga mogu pobijediti u bilo kojem segmentu, a nakon toga se nadam da ću biti prvi na ljestvici", zaključio je.

Linker
04. svibanj 2024 16:08