UFC

Islam Makhachev o idućem koraku: ‘Ne zanima me niti jedan revanš! Želim ‘svježeg‘ protivnika, dajte njega‘

Islam Makhachev

 USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Network/ddp Usa/profimedia
Naveo je i priredbu na kojoj bi se mogao boriti

UFC prvak lake kategorije Islam Makhachev nije od onih koji biraju protivnike, ali da ima izbora, izbjegao bi još jedan revanš u svojoj sljedećoj borbi.

Nakon što je porazio nositelja naslova u perolakoj kategoriji Alexandera Volkanovskog u uzastopnim borbama u veljači i listopadu, činilo se da Makhachev (25-1, 14-1 UFC) ima tendenciju da se idući put kada uđe u oktogon suprotstavi Charlesu Oliveiri, kojem je uzeo pojas u listopadu prošle godine.

Arman Tsarukyan, kojeg je Makhachev pobijedio jednoglasnom odlukom sudaca u travnju 2019., također je tražio šansu za pojas nakon nedavnog nokauta protiv Beneila Dariusha.

Istaknuti kandidat kojeg Makhachev tek treba podijeliti u oktogonu je "BMF" prvak Justin Gaethje, koji se također dobro pozicionirao u diviziji nokautom protiv Dustina Poiriera u srpnju. Dd svih opcija, Makhachev je rekao da mu se najviše sviđa upravo "Highlight" (25-4, 8-4 UFC).

"Da budem iskren, već sam rekao da nisam toliko zainteresiran za revanše. Tu je Gaethje, za kojeg bih rekao da je zaslužio borbu. Mislim da bi bilo zanimljivije boriti se s njim, dajte mi njega", izjavio je na IBA Champions Night priredbi koja se u subotu održala u Dubaiju.

Dagestanski borac rekao je da se nada povratku u oktogon u ožujku da bi se mogao natjecati prije nego što uzme godišnju pauzu od natjecanja radi pauze zbog ramazanskog posta. Dva primarna datuma mogla bi biti UFC-ov debi u Saudijskoj Arabiji 2. ožujka ili UFC 299 9. ožujka, koji bi se trebao održati u Miamiju.

Aktualni prvak UFC-a u lakoj kategoriji rekao je da vidi UFC 299 kao vjerojatniju od dvije mogućnosti, a Makhachev (32) će na kraju prihvatiti koje god mu ime promocija ponudi.

Linker
03. svibanj 2024 06:40