UFC

Beneil Dariush odlazi u mirovinu? ‘Želim biti broj jedan, ne pristajem na ništa manje od toga‘

 Beneil Dariush

 Justin Renfroe/Zuma Press/Profimedia
Dariush trenutno ima 34 godine i nikako se ne radi o starom borcu, no ukoliko misli da više nema što ponuditi u kavezu, mirovina je možda jedino rješenje

Prošlog tjedna je Beneil Dariush doživio drugi poraz nokautom u prvoj rundi zaredom, te je od borca koji je trebao napasti titulu, došao do borca koji ramišlja o mirovini. Arman Tsarukyan ga je teško nokautirao i nanio mu još jedan težak poraz, tako da Dariush nije siguran što je sljedeće za njega.

Dugo Dariush nije bio u ovako lošoj situaciji, a jučer je u intervjuu za Submission Radio priznao da se premišlja oko nastavka karijere. Do nedavno je imao osam uzastopnih pobjeda, a sada je od napada na titulu miljama daleko.

‘‘Moram biti iskren s vama, posljednji puta sam bio u ovoj situaciji 2017. ili 2018. Moj cilj u ovoj igri jest biti najbolji što mogu biti. Proveo sam puno vremena u molitvi pokušavajući se sjetiti što sam tada učinio. Sada sam u istoj poziciji. Pokušavam dokučiti trebam li nastaviti boriti se ili sam gotov kao borac. Jer, ja ne želim biti 50-50 borac, ja želim biti broj jedan. Želim biti najbolji i neću pristati na ništa osim toga‘‘, rekao je Dariush.

‘‘Da, ovo je način na koji se ja nosim s ovakvim stvarima. Vratim se molitvi i pokušavam vidjeti što Gospodin želi. Samo želim znati jesam li još za to. Jedna stvar je biti dobar u dvorani, a druga biti dobar u kavezu‘‘, dodao je.

Dariush trenutno ima 34 godine i nikako se ne radi o starom borcu, no ukoliko misli da više nema što ponuditi u kavezu, mirovina je možda jedino rješenje. Ipak, mi se nadamo kako ćemo ga barem još neko vrijeme gledati u kavezu.

Linker
05. svibanj 2024 00:35