UFC

Islam Makhachev oštro iskritizirao UFC-ov ‘BMF‘ pojas: ‘To je za idiote koji ne mogu osvojiti pravi pojas!‘

Islam Makhachev

 USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Network/ddp Usa/profimedia
Jasno je dao do znanja da ga ovo ne zanima

Islam Makhachev nije zainteresiran za naslov "BMF" prvaka i misli da UFC za to koristi samo borce koji ne mogu osvojiti pravi pojas. Nakon gotovo četiri godine u zastari nakon početnog meča za naslov "BMF" između Jorgea Masvidala i Natea Diaza, promocija vraća pojas 29. srpnja (sedmi mjesec) za revanš lake kategorije Dustina Poiriera protiv Justina Gaethjea na UFC-u 291 , koji se održava u Salt Lake Cityju.

Osim što se bore za pojas, Poirier (29-7, 21-6 UFC) i Gaethje (24-4, 7-4 UFC) mogli bi biti potencijalni eliminatori naslova u lakoj kategoriji. Pojas trenutno drži Makhachev (24-1, 13-1 UFC), koji je imao neka jaka mišljenja o situaciji.

“Ako Dustin Poirier pobijedi Justina Gaethjea, i on će se sljedeći boriti za naslov prvaka u lakoj kategoriji, hoće li doći s ‘BMF‘ naslovom? Ne želim ovo sranje. ‘BMF,‘ što je ovo? Ovaj pojas je za propalice. Tko se prvi put borio za ovaj pojas? Masvidal i Nate Diaz. Dvoje ljudi (koji) nikad ne mogu biti šampioni, znaš? Daju mu pojas (i kažu): ‘Budi sretan, bori se za ‘BMF.‘ Suludo."

Dagestanac je jasno dao do znanja da nema želju dodati "BMF" titulu svojoj kolekciji i umjesto toga je usredotočen na titulu koja je u njegovom posjedu, a mogao bi ju potencijalno staviti na kocku protiv Charlesa Olivere u revanšu na UFC-u 294 u listopadu (deseti mjesec).

"Dana mora ovo zaustaviti. Nakon ovoga, molim vas, recite mu da prestane. Iskreno, ako mi netko sutra da ovaj remen, ne želim ovo sranje i to je to. Lako mogu pobijediti ove momke.”

Što se tiče pobjednika borbe, Makhachev na kraju predviđa isti konačni rezultat kao kada se par prvi put borio u travnju (četvrti mjesec) 2018. godine.

"Mislim da Poirier pobjeđuje. Što Gaethje ima za Poiriera? Poirier ima dobar boks, bolji od Gaethjea i to je to. Bit će to boksački meč u kojem jasno vidim pobjednika”, zaključio je.

Linker
27. travanj 2024 04:11