UFC

Islam Makhachev: ‘Pokazat ću da Tony Ferguson nije na Khabibovoj razini‘

Islam Makhachev
 Screenshot (youtube, Ufc)
Dagestanac smatra kako između njegova tima i Tonyja Fergusonom postoje nerazriješeni problemi

Dominantnom predstavom Islam Makhachev došao je do osme pobjede zaredom unutar najjače svjetske MMA organizacije. Thiago Moises pokazao se kao čvrst protivnik, no nedovoljno kvalitetan da bi ostvario nešto više od poraza u četvrtoj rundi protiv borca kojeg mnogi vide kao nasljednika Khabiba Nurmagomedova.

Tony Ferguson jedan od boraca s kojim Khabib ima nerazriješenih računa. Borba spomenute dvojice ugovarala se čak pet puta, no Ferguson i Nurmagomedov nikada se nisu našli na suprotnim stranama kaveza. Uvijek se nekakva ''viša sila'' ispriječila, Khabib se u međuvremenu umirovio, a Ferguson je ispao iz svog ''primea''. Tako smo ostali uskraćeni za borbu koja je dugo vremena bila na glasu kao najiščekivanija i potencijalno najveća u povijesti UFC-ove lake kategorije. Puno je onih koji su smatrali kako je upravo ''El Cucuy'' onaj borac koji stilski ne paše nepobjedivom Khabibu te su vjerovali da mu može nanijeti prvi poraz u karijeri. Takva mišljenja poprilično su se stišala nakon što je Ferguson izgubio tri borbe zaredom. Međutim, Islam Makhachev želi dokazati da je Ferguson nije na razini Khabiba Nurmagomedova.

''Ukoliko mi daju idućeg protivnika na izbor, onda bi to bio Tony Ferguson zato što imamo dobru povijest s njim. Khabib se trebao boriti protiv njega pet ili šest puta. Hajdemo završiti tu priču. Ja ću biti taj koji će ju završiti. Pokazat ću da Tony Ferguson nije na Khabibovoj razini. Ljudi ne razumiju kakav pritisak Khabib vrši tokom borbe. Ja vam to ne mogu objasniti, no mislim da znate svi.'', rekao je Islam Makhachev okupljenim medijima nakon UFC on ESPN 26 priredbe.

Unatoč činjenici kako je Ferguson izgubio tri borbe u nizu, sva tri protivnika vrhunski su borci (Gaethje, Oliveira, Dariush). ''El Cucuy'' je i dalje visokorangiran na petom mjestu. Makhachev bi pobjedom nad takvim protivnikom zasigurno bio na dobitku te bi dodatno napredovao ka vrhu, a Tony Ferguson bi eventualnom pobjedom imao priliku podbadati Khabiba te barem donekle oživiti teorije kako je upravo on borac koji je mogao pobijediti Nurmagomedova.

Linker
22. travanj 2024 15:37