UFC

Makhachev otkrio što mu se ne sviđa oko treninga s Khabibom: ‘Nakon sparinga nam produži trening još za dva sata‘

Islam Makhachev i Khabib Nurmagomedov

 Instagram (islam Makhachev)
Khabibova radna etika je očito nešto što ne može podnijeti svaki borac, no ona ga je vjerojatno i dovela do nivoa na kojem je bio u posljednjem stadiju svoje karijere

Prošle godine, Khabib Nurmagomedov je i konačno napustio MMA sport, barem u onom službenom smislu. Nakon borilačke karijere, počeo se ostvarivati i kao trener te je sa svojim borcima uistinu postizao jako dobre rezultate, međutim, odlučio je da će se odreći i toga kako bi više vremena provodio sa svojom obitelji.

Međutim, Khabib nikada nije prestao trenirati sa svojim prijateljima i rođacima, prije svega s Islamom Makhachevim i Usmanom Nurmagomedovim. Iako borcima trening s Khabibom itekako puno donosi, Islam je otkrio da Khabib ponekad ipak zna pretjerati s količinom treninga što se njemu nikako ne sviđa:

‘‘Kada je Khabib ovdje, puno je teže jer kada uđem u kavez s nekoliko različitih boraca, primjerice danas s Usmanom, onda dvije runde s nekim drugim tipom, ti tipovi se žele dokazati jer ih Khabib gleda. Tada mi je puno teže‘‘, započeo je Islam, pa nastavio:

‘‘Trening je također teži, sjećam se kada smo sparirali u velikoj dvorani, išli smo u kavez i sparirali mislim oko tri runde. Nakon toga smo malo radili grappling s nekim tipom kojeg ni ne poznam dobro, ali kad je Khabib tu, nakon sparinga radimo još deset rundi grapplinga, radimo neke ‘drillove‘, što je još dodatnih dva sata treninga. Iskreno, to mi se ne sviđa.‘‘

Khabibova radna etika je očito nešto što ne može podnijeti svaki borac, no ona ga je vjerojatno i dovela do nivoa na kojem je bio u posljednjem stadiju svoje karijere. Iako mu je tada teže, vjerujemo kako se te stvari Islamu na kraju ipak isplate i kako je kasnije zahvalan Khabibu što ga je dodatno pogurao.

Linker
09. lipanj 2024 08:54