UFC

Islam Makhachev želi napasti velteraški pojas u Abu Dhabiju, prozvao je Edwardsa na društvenim mrežama: ‘Što kažeš na to?‘

Islam Makhachev

 DIEGO RIBAS/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Diego Ribas/shutterstock Editorial/profimedia
Postoji više opcija, ali dosta boraca je povrijeđeno

Islam Makhachev ima nekoliko opcija na stolu. Trenutni prvak lake kategorije trebao bi se vratiti u kavez 21. listopada (deseti mjesec), a još uvijek nije poznato tko će mu biti protivnik.

Najglasnije se pričalo o dva revanša, onima s Charlesom Oliveirom i Alexanderom Volkanovskim. "Do Bronxa" je pobijedio upravo prošlog listopada (deseti mjesec) kada ga je na domaćem terenu u Abu Dhabiju ugušio u drugoj rundi, dok je Volkanovskog svladao nakon pet rundi u veljači (drugi mjesec) ove godine. Nakon prošlomjesečne Oliveirine pobjede nad Beneilom Dariushom na UFC-u 289, čitav borilački svijet brujao je o tome da bi upravo Brazilac trebao biti onaj s kim bi odradio revanš.

Međutim, u tu se priču opet uključio i australski borac makedonskih korijena kada je prije tjedan i pol dana na uistinu fantastičan način porazio Yaira Rodrigueza i nametnuo se kao jedna od opcija. Ono što je problematično u cijeloj priči je da nije sigurno mogu li se ova dva borca adekvatno pripremiti za taj okršaj, jer bi imali oko tri mjeseca da to učine.

Zbog svega toga, Makhachevu je na um došla treća opcija, a ona se zove - Leon Edwards. Britanski velteraš još nema ugovorenu borbu za drugu obranu pojasa, a iako se naveliko smatra da bi protivnik trebao biti Colby Covington, Dagestanac je upravo ponudio opciju da napadne taj pojas u svojoj idućoj borbi.

"UFC, Abu Dhabi, 21. listopad. Makhachev protiv Edwardsa. Što mislite", napisao je u svojoj Twitter objavi gdje je označio UFC, a reakcije su dosta različite. Dok jedni smatraju da bi to bila sjajna ideja, drugi mu spočitavaju da se mora boriti s borcima iz svoje težinske kategorije.

Što mislite, hoće li se ova borba ugovoriti?

Linker
02. svibanj 2024 03:47