UFC

Islamov bivši trening partner tvrdi da je Beneil Dariush jedini čovjek koji može pobijediti Makhacheva

Beneil Dariush

 Marcus Stevens/Zuma Press/Profimedia
Thompson smatra kako bi Beneilov stil presudio u tom meču, a rekao je kako Dariusha nije briga je li borba na nogama ili u parteru

Islam Makhachev je u desetom mjesecu prošle godine uzeo pojas u lakoj kategoriji, a već idućega ga brani protiv prvaka perolake kategorije i prvog ‘‘pound-for-pound‘‘ borca svijeta, Alexandera Volkanovskog. Mjesec dana je ostalo do tog meča, a kako se UFC 284 približava, uzbuđenje kod fanova i boraca samo raste.

Nije tajna da mnogi tvrde kako će Islam obraniti pojas protiv Volkanovskog, no nitko ne zna tko bi mu u tom slučaju bio sljedeći protivnik. Beneil Dariush je čovjek koji to nedvojbeno zaslužuje, no pitanje je hoće li dobiti napad na titulu. Josh Thompson, nekadašnji trening partner Islama Makhacheva tvrdi da Dariush ima sve alate da ga pobijedi:

‘‘Jedini koji to može bi bio Dariush, i to je to. On je jedini koji ima stil za pobijediti Makhacheva, on je toliko neobičan borac. Ne bori se kao normalan borac. Želi li stajati i razmjenjivati udarce s Islamom, može ga i srušiti. Želi li ga Islam suršiti? Dariush će to obraniti jer ga nije briga gdje se odvija borba‘‘, rekao je Thompson u ‘‘Weigh In‘‘ podcastu.

‘‘On sve radi na jako divlji i lud način. Ne očekujete od njega da će se samo zarolati iz nečega i uhvatiti polugu na nozi, a ne dopušta vam da zaključate ruke oko njegovog tijela, odmah vam ih pokušava razdvojiti‘‘, dodao je.

Borba između Makhacheva i Dariusha je vjerojatno san svakog fana, no pitanje je kada će Dariush dobiti napad na pojas. Nije uopće upitno zaslužuje li ga sa svojih osam vezanih pobjeda, no i sam je svjestan da nije cirkusant koji prodaje puno PPV-ova.

Linker
20. travanj 2024 02:28