UFC

Isplivale nove vijesti o ugovoru Natea Diaza: UFC bi mogao napustiti i bez odrađivanja još jednog nastupa

Nate Diaz

 Taidgh Barron/Zuma Press/Profimedia
Jedan od najpopularnijih UFC-ovih boraca nada se napuštanju promocije u što skorije vrijeme

Ugovor Natea Diaza i ‘‘zatočenička situacija‘‘ u kojoj ga UFC drži jedna je od glavnih tema proteklih dana u MMA medijima. Ne treba više ni ponavljati s kojim se sve borcima Diaz htio boriti, ali UFC mu jednostavno ne želi ugovoriti meč, jer samo jedna borba preostala mu je prema postojećem ugovoru.

Dana White tvrdi da to nije tako te da su mu dužni ponuditi tri meča godišnje, no Diaz tvrdi kako mu niti jedan meč nije ponuđen kroz posljednjih devet mjeseci. Pomalo je i nejasno zašto se UFC svim silama trudi zadržati Natea Diaza koji ipak nije toliko velika zvijezda kao prije nekoliko godina, a očito je i da ne želi više biti tu.

Nate čak i poprilično pristojno moli UFC da mu pruže taj posljednji meč i da je nebitno protiv koga će se boriti. Odgovora, tj. konkretne reakcije od strane promocije još uvijek nema, ali čini se kako za Diaza postoji i rezervna varijanta.

ESPN-ov Marc Raimondi otkrio je kako Diaz ima i vremensko trajanje ugovora te da ugovor ističe negdje u jesen, prije 11. mjeseca. Ariel Helwani dao je konkretniju informaciju te je otkrio kako Diazov ugovor ističe 19. listopada (deseti mjesec).

Iako je moguće da UFC ima opciju produljiti taj ugovor, GSP je jedan od primjera boraca koji su imali ugovor s rokom isteka. Kanađanin je nakon povratka 2017. godine otkrio kako je trajanje njegovog ugovora pet godina. Francis Ngannou također ima ugovor koji ističe početkom sljedeće godine u slučaju da ne odradi niti jedan meč.

Dakle, ako je i Diaz jedan od boraca s takvim ugovorom, UFC se nalazi u šah-mat situaciji gdje mu moraju ugovoriti meč, jer riskiraju da ih Nate napusti bez posljednje borbe koja bi zasigurno privukla velik interes brojnih njegovih, ali i svih drugih MMA fanova.

Linker
05. svibanj 2024 04:55