UFC

Israel Adesanya: ‘Borba protiv Cannoniera bit će velika kao i borba Silve protiv Griffina‘

Israel Adesanya

 Screenshot (youtube, Freestylebender)
Misli da će školovati Cannoniera u stand up-u

Prvak UFC-ove srednje kategorije, Israel Adesanya (22-1 MMA, 11-1 UFC) borit će se protiv Jareda Cannoniera (15-5 MMA, 8-5 UFC) na UFC 276 priredbi 2. srpnja (sedmi mjesec) u T-mobile Areni u Las Vegasu.

Prvak Adesanya je u zadnja dva nastupa pobijedio Marvina Vettorija i Roberta Whittakera, ali kaže da ima osjećaj da će njegova izvedba protiv Canonniera biti posebna.

''Bit će spektakularno. Zamisli UFC 101, Anderson Silva protiv Forresta Griffina. Bit ću u zoni. Ne zanima me ništa-ostanite pripravni'', rekao je Adesanya na svom YouTube kanalu.

Razlog zbog kojeg je Adesanya ovo spomenuo je vjerojatno taj što je u tom meču Silva jednostavno rečeno školovao Griffina u stand up-u, a to je bilo davne 2009 godine. Silva ga je fintirao, izbjegavao udarce i nokautirao ga u prvoj rundi na već spomenutoj UFC 101 priredbi. Nakon tog poraza, Griffin je samo napustio kavez pognute glave te nije dočekao ni proglašenje pobjednika.

Adesanya se borio i sa Silvom. Pobijedio ga je jednoglasnom sudačkom odlukom na UFC 234 priredbi, a to je bila prava poslastica za sve koji vole stand up borbu.

Ovo će Adesanyi biti peta obrana titule, a u srednjoj kategoriji je neporažen. Jedini poraz u profesionalnoj karijeri nanio mu je bivši prvak poluteške kategorije Jan Blachowicz početkom prošle godine.

Hoće li se Israelove riječi obistiniti i hoće li na isti način školovati Cannoniera, vidjet ćemo za nešto manje od dva tjedna.

Linker
27. travanj 2024 06:46