UFC

Israel Adesanya ispričao se Robertu Whittakeru: ‘Ponio sam se rasistički prema njemu, shvatio sam da sam u krivu!‘

Robert Whittaker 

 ASANKA BRENDON RATNAYAKE/AFP/PROFIMEDIA Asanka Brendon Ratnayake/Afp/Profimedia
Pitanje je hoće li se ispričati Du Plessisu

Israel Adesanya shvatio je da je, baš poput Dricusa Du Plessisa i prije dovodio rasu i podrijetlo u njihova rivalstva. UFC-ov prvak u srednjoj kategoriji bivšeg je suparnika Roberta Whittakera nazivao "mozzie" (Maorski Australac), dovodeći u pitanje njegovo nasljeđe kao borca ​​rođenog na Novom Zelandu koji predstavlja Australiju.

Ipak, nakon što je Du Plessis izjavio da će ga osvajanje pojasa učiniti prvim pravim afričkim prvakom, Adesanya je priznao da je licemjerno od njega što se ljuti budući da je istu stvar učinio Whittakeru."The Last Stylebender" to priznaje i misli da bi Du Plessis trebao učiniti isto.

“Dosta smiješno, netko mi je skrenuo pozornost da sam istu stvar učinio Robu, a ja sam rekao, ‘Istina, jesam, jer sam ga nazvao mozziejem.‘ A ja sam rekao: ‘Je*i ga, u pravu su.‘ Ali pogodite što? Bio sam u krivu. To se zove zrelost. Naučio sam, shvatio sam da je to – kako to, crnac, govori ovom j****om Maoru: ‘Ne, ne nisi pravi Kiwi jer živiš u Australiji.‘ To je glupo", priznao je Adesanya te nastavio:

“Mogu priznati kad sam pogriješio. Zaje**o sam tada, ali naučiš. Nikada više to ne bih rekao Robu jer, tko sam ja da mu pokušavam oduzeti podrijetlo? To je je**no glupo. Nisam ni rođen ovdje, ali tvrdim da sam odavde jer je odatle moje borilačko nasljeđe. Ali kad sam to morao reći Robu, to je bilo jako glupo i pogrešno. Dakle, nisam to trebao učiniti – ali naučio sam nešto iz toga”, zaključio je.

Adesanya želi braniti svoj pojas na UFC-u 293 9. rujna (deveti mjesec) u Sydneyju. Očekivalo se da će mu s druge strane oktogona prijetiti prvi izazivač, čovjek koji je nokautirao Whittaker i bivši protivnik Roberta Soldića Dricus Du Plessis, no on neće moći nastupiti zbog ozljede pa se očekuje da će priliku za napad na pojas dobiti Sean Strickland, no pregovori još traju te se još uvijek ništa službeno ne zna.

Linker
18. svibanj 2024 18:03