UFC

Israel Adesanya ponovno sasuo paljbu po Dricusu Du Plessisu: ‘Mala pi****a se neće boriti, boji me se!‘

LAS VEGAS, NV - JULY 2: Israel Adesanya looks on during UFC 276 on July 02, 2022, at T-Mobile Arena in Las Vegas, Nevada.,Image: 704839729, License: Rights-managed, Restrictions: FOR EDITORIAL USE ONLY. Icon Sportswire reserves the right to pursue unauthorized users of this image. If you violate our intellectual property you may be liable for: actual damages, loss of income, and profits you derive from the use of this image, and, where appropriate, the costs of collection and/or statutory damages up to $150,000 (USD)., Model Release: no, Credit line: Alejandro Salazar/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia

 ALEJANDRO SALAZAR/PXIMAGES/ICON SPORTSWIRE/NEWSCOM/PROFIMEDIA Alejandro Salazar/pximages/icon Sportswire/newscom/profimedia
Najizgledniji protivnik trenutno mu je Sean Strickland

Israel Adesanya, kao što je već poznato, trebao bi se boriti na UFC-u 293 u devetom mjesecu i to u Sydneyju gdje bi trebao braniti svoj pojas srednje kategorije. Nije tajna da želi da se nasuprot njega u kavezu nađe prvi izazivač i bivši protivnik Roberta Soldića, južnoafrički borac Dricus Du Plessis.

Ta želja ostvarila mu se na UFC-u 290 kada je Du Plessis nokautirao Roberta Whittakera u drugoj rundi te legitimno zavrijedio poziciju izazivača, no problem je nastao u tome što je iz borbe izašao s ozljedom te neće moći nastupiti na gore spomenutom eventu, što je podosta razljutilo aktualnog prvaka.

"Sve je bilo odlično, a sada se ne želi boriti. On je mala pi****a. Nakon borbe imao je stav: ‘Idemo obući rukavice i boriti se‘, a sada me izbjegava. Osjetio me prilikom sučeljavanja i sad me se boji. Ljudi misle da je pokazao klasu kada se odmaknuo od mene nakon sučeljavanja, ali to nije istina, uplašio se i morao je pobjeći", prokomentirao je Adesanya.

Obojica imaju svoje poglede na susret s Du Plessisom osjećajući se slično kao Adesanya, ali u njegovu korist, naravno. Južnoafrikanac još nije komentirao Adesanyine tvrdnje, ali se njihov kolega iz najbolje srednje kategorije Sean Strickland u međuvremenu oglasio, napominjući da promocija umjesto toga radi na borbi između njega i Adesanye za UFC 293 te je on najizgledniji protivnik prvaka.

Adesanya je jako motiviran za duel s Du Plessisom kad god dođe do toga. U konačnici, "The Last Stylebender" ovaj trenutni razvoj događaja samo tretira kao slučaj "laje, ali ne grize" (Du Plessis).

"On je čvrst tip, ali me se boji. Odmah sam mu to vidio u očima, a znate da oči ne lažu. Ja sam ušao u kavez bez njegovog poziva, ja sam taj koji je sve ovo zakuhao. Bez mene ne bi ni došao do ovog statusa, a sada se neće boriti. On je pi**a, ali nema veze, štoviše, poručujem mu: ‘Nastavi trenirati, imam nešto za tebe!‘ Kad tad će doći do meča, siguran sam", zaključio je.

Linker
09. svibanj 2024 22:03