UFC

Robert Whittaker silno je razočaran porazom od Du Plessisa: ‘Pružio sam najgore izdanje u karijeri‘

Robert Whittaker (lijevo) i Dricus Du Plessis (desno)

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Bivši prvak UFC-ove srednje kategorije smatra da nije pokazao apsolutno ništa od onoga na čemu je radio

Poprilično veliko iznenađenje bio je poraz Roberta Whittakera na UFC 290 eventu. Brojne analize govorile su kako je Whittaker jednostavno bolji borac od Dricusa Du Plessisa u gotovo svim segmentima borbe i očekivala se potvrda tih analiza unutar UFC-ovog kaveza.

Iako je Whittaker relativno dobro otvorio meč, sve se okrenulo drugom polovicom prve runde. Dricus je uspio doći do rušenja, a pred sami kraj runde zadao je nekoliko jako dobrih udaraca iz gornje pozicije. Whittaker kao da je ostao pomalo izbezumljen takvim završetkom runde i Dricus je u drugu rundu ušao s puno više samopouzdanja.

Sredinom druge runde Dricus Du Plessis tehničkim nokautom zaustavio je Whittakera, a izuzev Israela Adesanye, Du Plessis je jedini borac koji je porazio Whittakera u srednjoj kategoriji. Pobjedom nad Whittakerom, Dricus je vjerojatno izborio napad na titulu, a Whittaker će morati ponovno graditi svoj put ka eventualnom napadu na titulu. Gostujući u ‘‘The MMArcadae Podcastu‘‘, Whittaker se dotaknuo tog poraza.

‘‘Izašao sam na meč s namjerom da pružim najbolji nastup u karijeri, a završio sam pružajući najgore izdanje u mojoj karijeri. Najgora stvar u vezi ovog poraza jest saznanje da sam mogao pružiti puno bolji nastup. Sam sebe sam porazio na neki smiješan način. Ne radi se o strahu od protivnika ili o strahu da ću dobiti batine. Radi se o strahu da ću zakazati sa svojom izvedbom i da neću prezentirati sve ono što sam trenirao posljednja četiri mjeseca. Uložio sam nekoliko mjeseci u ovu borbu, radio sam s raznim trenerima, a nisam prezentirao ništa od toga što sam radio. Apsolutno ništa, sav rad bačen je kroz prozor. To je ono što me najviše uznemirava, a mogu kriviti samo sebe.‘‘, započeo je Whittaker, ali nije zaboravio odati poštovanje svom protivniku.

‘‘Ne želim ništa oduzeti Dricusu, jer Dricus se pojavio spreman za borbu i za razliku od mene, pojavio se na tom meču.‘‘, dodao je Whittaker.

Robert Whittaker uistinu je i djelovao neprepoznatljivo u meču protiv Du Plessisa. Ipak, Whittakeru su tek 32 godine, nekoliko puta se vraćao nakon poraza i nema sumnje da može ponovno. Motivirani Whittaker nakon poraza često je najbolja verzija Roberta Whittakera i jedva čekamo njegov sljedeći nastup.

Linker
05. svibanj 2024 05:07