UFC

Israel Adesanya najavio: ‘Ponovno ću ići u polutešku, pa čak i tešku kategoriju‘

 Israel Adesanya 

 Matt Davies/Zuma Press/Profimedia
Već je jednom bio u poluteškoj, a tada ga je pobijedio Blachowicz

Sutra navečer Israela Adesanyu očekuje novi pokušaj da obrani titulu, ali ovog puta protiv čovjeka od kojeg je već dva puta izgubio. Alex Pereira pobijedio ga je u kikboksu, a jednom ga je čak brutalno nokautirao tako da na njega sigurno gleda drugačije nego na dosadašnje izazivače.

U trenutno posljednjem nastupu svladao je Jareda Cannoniera nakon čega je pobrao brojne kritike zbog neatraktivnosti, a Bisping je neki dan objasnio da je to zbog prevelikog uloga. Gubitkom pojasa gubi se i dobar dio sponzora, tako da je za razumjeti takav defanzivan pristup.

No, Adesanyin ego bi ga ovog puta mogao natjerati da pokuša završiti Pereiru, a jučer je rekao da bi zbog tog istog ega ponovno išao na borbu u polutešku kategoriju:

‘‘Ponovno ću počistiti diviziju, a onda ću otići gore još jednom. Možda je to zbog previše ega, ali da, može mi se. Ne mora to biti za pojas, sada ga ima Jiri i pustimo ga da radi svoje. Jednostavno se volim testirati, a tu je naravno i teška. Ne kažem da mogu prebiri svakog poluteškaša ili teškaša, ali napravio bi im probleme. Da, bit će vremena da moj trener kaže da ubijem nekog, okladimo se, i ja ga skinem‘‘, rekao je Adesanya.

Inače, Adesanya je već jednom išao u polutešku kategoriju i napadao pojas kad je prvak bio Jan Blachowicz, a završio je sa prvim porazom u profesionalnoj karijeri. Pokazalo se tad da je uistinu bio fizički inferiorniji u odnosu na Jana, tako da ukoliko uistinu ponovno želi u kategoriju više, trebao bi razmotriti podizanje kilaže.

Linker
27. travanj 2024 14:35