UFC

Alex Pereira o revanšu s Adesanyom u slučaju svoje pobjede: ‘Zaslužuje revanš, ali neće ga htjeti‘

Alex Pereira

 Screenshot (youtube, Mma Fighting)
Sjajni brazilski kickboksač i MMA borac tvrdi da je spreman i na eventualne pokušaje rušenja

Veliko je iščekivanje uoči UFC 281 eventa. Sami meč između Israela Adesanye i Alexa Pereire priča je za sebe, a sve ostalo je zapravo samo popratni bonus. Adesanya i Pereira trebali bi ponuditi pravi spektakl, a povijest koja ih veže čini ovu borbu još interesantnijom.

Pereira je u kickboksačkim danima dvaput pobijedio Izzyja, a nakon što ga je nokautirao u drugom međusobnom obračunu, Adesanya je prešao u MMA gdje je napravio sjajnu karijeru. Israel je sada prvak UFC-ove srednje kategorije, a Pereira je krenuo za njim i u MMA-u te se nada ponovno ga poraziti.

Pereira je sinoć imao nastup pred medijskim predstavnicima, a istaknuo je kako vjeruje da mu nokaut pobjeda protiv Adesanye daje psihološku prednost.

‘‘Taj nokaut mu je i dalje u glavi, sigurno. Ne znam kako bi on to uopće mogao obrisati iz svoje glave. Znam da je to još uvijek tamo.‘‘, rekao je Pereira.

Brazilac je puno neiskusniji od Adesanye kad je u pitanju MMA. Iza Pereire je sedam MMA nastupa (6-1, 3-0 UFC), dok će Izzyju ovo biti 25. MMA nastup i 14. pod okriljem UFC- (23-1, 12-1 UFC). Pereira smatra da to ne igra naročito bitnu ulogu.

‘‘Pokazat ću svima koliko opasan mogu biti i u MMA-u Već neko vrijeme treniram ovaj sport.‘‘, poručio je ‘‘Poatan‘‘, a zatim se osvrnuo na potencijalni revanš u slučaju da pobijedi Adesanyu.

‘‘Nije bitno koga će staviti pred mene u prvoj obrani titule. On (Adesanya) zaslužuje revanš, ali on neće htjeti revanš nakon ove borbe. Ovo nije ništa osobno za mene. Ja ću odraditi svoj posao kao što bih ga odradio protiv bilo koga drugog. Fokusiran sam na borbu i osvajanje titule prvaka.‘‘, pojasnio je Pereira.

Postoje određeni analitičari i fanovi koji ne isključuju mogućnost da Adesanya pokuša hrvati protiv Pereire, jer ipak je osjetno iskusniji kad su kompletne MMA vještine u pitanju. Pereira je spreman na takvu mogućnost.

‘‘Sve je moguće, puno je mogućnosti. Možda me Israel pokuša srušiti. Ako se to dogodi, to će više biti pokušaj iz očaja, a ne dio strategije.‘‘, zaključio je Pereira.

Vrlo smireno djeluje Pereira uoči najveće MMA borbe u dosadašnjoj karijeri, ali sigurno je svjestan da ga čeka jako težak protivnik.

Linker
29. travanj 2024 11:19