UFC

Israel Adesanya obrušio se na UFC-ove čelnike: ‘Povećajte bonuse, inflacija je pristuna!‘

Alex Pereira (lijevo) i Israel Adesanya (desno)

 USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Network/ddp Usa/profimedia
Smatra da je krajnje vrijeme da se to dogodi

Israel Adesanya smatra da UFC mora povećati iznos koji daje za bonuse. Ako borac osvoji bonus za izvedbu ili borbu večeri, uprihodit će 50.000 dolara. U nekim rijetkim prilikama, predsjednik UFC-a Dana White povećao je taj iznos.

Dok neki borci dobivaju diskrecijske bonuse koji se ne otkrivaju, prvak srednje kategorije Adesanya volio bi da se osnovni iznos od 50.000 dolara poveća.

“Samo moji nokauti vrijede 50.000 dolara. Rekao sam ovo, UFC, ponekad duplo digne bonus za određene evente. UFC 200 mislim ili UFC 100 jesu, bonusi su bili 100 tisuća dolara. Kad nekoga nokautiram, obično dobijem bonus, pa mislim da moji nokauti vrijede 50.000 dolara.”

Adesanya je zaradio bonus za svih pet finiša koje je ubilježio u oktogonu – posljednji put kada se osvetio za gubitak naslova Alexu Pereiri nevjerojatnim nokautom na UFC-u 287 u travnju (četvrti mjesec). Adesanya je također dobio 50.000 dolara za borbu večeri protiv Andersona Silve, a zatim i borbu godine protiv Kelvina Gasteluma.

"Spajanje UFC-a i WWE-a, tvrtka vrijedna 21,4 milijarde dolara. Kažem: ‘Hej, iznosi bonusa mogu ići gore.‘ Prošlo je nekoliko godina, inflacija je narasla pa stoga mora i bonus, barem ja tako mislim i tako se osjećam. Ali, rekao sam im ovo, rekao sam to javno, nije to ništa ludo.”

Adesanya cilja na svoju sljedeću obranu naslova protiv Dricusa Du Plessisa, ali prvo južnoafrički borac mora proći pored Roberta Whittakera na UFC-u 290 8. srpnja (sedmi mjesec). Povratak "Last Stylebendera" očekuje se u rujnu (deveti mjesec) na UFC-u u Sydneyju, a do tada bismo trebali znati tko će mu biti sljedeći izazivač.

Linker
16. travanj 2024 15:59