UFC

Israel Adesanya potpisao je novi ugovor s UFC-om: ‘Drugi sam najplaćeniji borac na rosteru‘

Israel Adesanya

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Prvak srednje kategorije dugo je bio u pregovorima s promocijom, a objasnio je što mu smeta

Prije dva dana, imali ste priliku čitati kako Eugene Bareman, trener Israela Adesanyje, smatra da njegov borac nije dovoljno promoviran od strane UFC-a. Naime, Izzy je izuzetno dominantan, ali i karizmatičan prvak, no njegov zvjezdani status nije velik koliko bi potencijalno mogao biti. Ipak, Bareman je prilikom gostovanja na Submission Radiu, bio donekle suzdržan po tom pitanju.

''U pravu ste, stopostotno ste u pravu. Ali ovog trenutka, nisam spreman pričati o tome. Žao mi je dečki, ne mogu. Ali radi se o dobroj opservaciji. Ne guraju ga (Adesanyju) niti blizu koliko bi trebali. Ali postoje neke stvari o kojima ne mogu pričati, a tiču se toga. Recimo da nemam komentara ovaj put. Ali vaša pretpostavka je točna. Oni (UFC) bi mogli to bolje raditi. S time se mogu složiti.'', bila je njegova izjava na pitanje voditelja, smatra li da je Adesanya premalo promoviran od strane promocije.

Pomalo je zagonetno zvučao Bareman i mnogi su se zapitali što se to događa iza kulisa pa je toliko suzdržan. Čini se kako Bareman nije htio biti previše kritičan, jer njegov borac pregovore o novom ugovoru privodio je kraju. Naime, iz Paradigm Sportsa, menadžerske kuće koja zastupa Izzyja, došle su vijesti o novom ugovoru Adesanyje s UFC-om.

''Jako smo sretni s uvjetima Israelovog novog ugovora s UFC-om. Israel uistinu zaslužuje biti u poziciji u kojoj se trenutno nalazi, a mi se radujemo što ga čeka još nekoliko prosperitetnih godina s UFC-om.''

Izuzev toga, od strane Adesanyjina tima, došle su informacije kako se radi o jednom od najunosnijih ugovora u povijesti promocije, a taj ugovor učinit će Izzyja jednim od najplaćenijih sportaša u povijesti ovog sporta. Nažalost, sami detalji ugovora trenutno nisu poznati.

Kako je i Conor McGregor jedan od boraca kojeg zastupa Paradigm, Irac je putem Twittera odlučio uputiti poruku Adesanyji, kojeg ovaj vikend čeka obrana titule u revanšu protiv Roberta Whittakera.

''Jedva čekam vidjeti Izzy Stylea ponovno u Octagonu ovaj vikend! Jedan od preostalih boraca na rosteru koji su uistinu na visokoj razini. Nemoj se samo boriti! Pruži dobru predstavu!'', glasila je poruka od strane ''Notoriousa''.

Adesanya se na sinoćnjoj konferenciji za medije imao priliku osvrnuti na Conorovu poruku, ali i na svoj novi ugovor kojim je vidno zadovoljan.

''Pravi prepoznaju prave. Mi smo u istom timu kad je u pitanju Paradigm. Da, mislim da sam sada drugi najplaćeniji borac na rosteru. Ali što se Conora tiče, on je tip kojemu sam se divio od samog početka, od borbe protiv Marcusa Brimagea. On je tip koji uistinu pruža predstave. Stoga, kada je rekao da pružim dobru predstavu, znam na što misli. Ne možete samo izaći tamo i boriti se. Morate uistinu nastupiti.'', odgovor je Adesanyje.

Odnosi Adesanyje i UFC-a na neki način bili su pomalo nategnuti prijašnjih mjeseci, no potpisom novog ugovora, dojam je kako su trzavice između njih. Naime, sredinom 12. mjeseca, promocija je objavila kako je revanš Whittakera i Adesanyje službeno ugovoren. Međutim, Adesanya je u jednom od svojih ''tvitova'', objavio ''emoji'' kape (šilterice). Termin ''cap'' u slengu označava laž, odnosno netočnu informaciju. Adesanya je time zbunio sve uključene strane, dok je Dana White bio izuzetno bijesan zbog toga.

''Slušajte, ako on ne želi meč protiv Whittakera, OK, pretpostavljam da ćemo mu pronaći drugu borbu. Koga briga? Mene definitivno ne. Ne želiš borbu protiv Whittakera? Okej, pronađi nešto drugo'', započeo je Dana kojeg je puno više naljutila optužba da su izbacili lažnu informaciju.

''Zašto bi lagali? Kad smo je**no lagali? Dvadeset je**nih godina, jesmo li ikad slagali u vezi neke borbe? Neke borbe teže je ugovoriti od drugih, ali mislim da nikada nismo slagali. Zašto bi to radili?'', rekao je tada Dana.

Ipak, prema navodima Israela Adesanyje s jučerašnje konferencije za medije, čini se kako je uistinu bilo velikih problema. Naime, Adesanya je tek ovaj tjedan zapravo potpisao ugovor za meč protiv Whittakera.

''Gledajte, ja volim UFC. Dugo pratim ovu kompaniju i dugo vremena htio sam biti ovdje. Sretan sam što smo napokon došli do dogovora. Ipak, sporedna stvar za dodati, ja sam tek ovaj tjedan potpisao ugovor za meč. Želim vam pokazati koliko je to duboko sezalo, ali sretan sam da smo se dogovorili.'', objasnio je Izzy.

Jedna od stvari koja je zasmetala Adesanyji, jeste način na koji je promocija najavila revanš između njega i Whittakera. Upravo tu se možemo vratiti na temu onoga kako promocija odrađuje loš posao s promoviranjem svog prvaka srednje kategorije. Čini se kako i sam Adesanya želi više pažnje.

''Jednostavno mi se nije sviđao način na koji su objavili taj meč. Kad sam idući dan ispitivao ljude jesu li vidjeli najavu, svi su se pitali o kakvoj najavi pričam. Nitko nije niti vidio da su objavili naš meč. Ja sam si mislio da to nije način na koji se objavljuje borba takve težine i veličine. Osjećao sam da se to događa jer smo bili u fazi pregovora i smatram da su ljudi iz UFC-a tada pogriješili. Napravite mali 'trailer' i onda imate Rogana, Anika i Cormiera koji pričaju o tome, neposredno prije main eventa na nekoj od priredbi. Moram li ja odrađivati posao za njih? Doslovno sam to mogao odraditi na svom mobitelu, brzo bih to složio.'', započeo je Izzy, a zatim se dodatno osvrnuo na tu temu.

''Ali da, pitao sam se kakva je to je**na objava borbe? To se ne radi tako s važnim mečevima za pojas kad se održavaju u Teyasu. Sve je veće u Texasu, zar ne? Postoje bolji načini kojima se to može odraditi. Dakle, emojijem šilterice izražavao sam svoje mišljenje. Želim znati koja je moja vrijednost za ovu kompaniju. Ne možete spuštati cijenu moje vrijednost. Ja donosim toliko toga za kompaniju, čak i kad se ne trudim. Ja sam Nigerijac, privukao sam cijelu naciju. Ja i tri kralja, imamo afrički kontinent iza nas. Imam i Oceaniju iza sebe. Drago mi je da UFC počinje to uočavati i sretan sam što je došlo do novog ugovora.'', dodao je Adesanya.

U svakom slučaju, nakon velikih problema oko potpisivanja novog ugovora s Francisom Ngannouom, gdje je i dalje upitno hoće li do toga uopće doći, dobra stvar za UFC jeste podatak da su se dogovorili s prvakom srednje kategorije. Još jedan nezadovoljni prvak, nije nešto što im treba u ovom trenutku.

Linker
02. svibanj 2024 10:23