UFC

Israel Adesanya progovorio za kojom borbom najviše žali: ‘To je jedan od najvažnijih mečeva u povijesti sporta!‘

Israel Adesanya

 SCREENSHOT (INSTAGRAM, ISRAEL ADESANYA)
Ne skriva nezadovoljstvo što nije došlo do toga

Israel Adesanya neće dobiti priliku suočiti se s Dricusom Du Plessisom na UFC-u 293 u Sydneyju, ali vidi tu mogućnost kasnije u karijeri. Početni plan bio je da Adesanya (24-2, 13-2 UFC) brani svoj naslov u srednjoj kategoriji protiv Du Plessisa (20-2, 6-0 UFC) u Qudos Bank Areni 9. rujna. Međutim, južnoafrički izazivač nije bio u mogućnosti spremiti se zbog ozljede, a umjesto njega u priču je upao Sean Strickland.

Adesanya nije skrivao svoje frustracije što se nije dogodio sukob s Du Plessisom. Međutim, on je krenuo dalje i sada može vidjeti širu sliku. On nipošto neće sjediti prekriženih ruku i čekati Du Plessisov savršeni scenarij, jer je prvak rekao da on "odlučuje", ali želi da se borba dogodi i misli da će biti monumentalna ne samo za MMA - ali sportski svijet u cjelini.

“Vidjet ćemo hoće li se pojaviti, ali isto tako, vidjet ćemo kako ću se osjećati. Želim tu borbu. Bit će to jedna od najvažnijih borbi u povijesti sporta.”

Adesanya aludira na pojam potencijalne borbe s Du Plessisom koja se događa u Africi. UFC je izrazio svoj plan da otvori novi teren i ugosti događaj na kontinentu u nekom trenutku, a možda bi ljuti meč između Adesanye rođenog u Nigeriji i Du Plessisa rođenog u Južnoj Africi mogao biti borba koja bi tamo dovela promociju. Temeljna geneza problema između Adesanye i Du Plessisa također proizlazi iz afričkog naslijeđa, pa bi borba u toj regiji samo pojačala intenzitet.

Adesanya je rođen u Nigeriji u Africi, ali živi i trenira na Novom Zelandu. Du Plessis rođen je u Južnoj Africi i ondje živi cijeli život. Ta je činjenica uzrokovala napetost između njih dvoje. To se zakuhalo na UFC-u 290 u srpnju, kada je UFC doveo Adesanyu u kavez za okršaj s Du Plessisom. "The Last Stylebender" tom se prilikom rasistički ponio prema Du Plessisu, očito da bi mu se rugali zbog njegovih prošlih komentara o tome tko je Afrikanac, a tko ne.

Sve je usmjereno na polarizirajuću izgradnju prije borbe i obračun u oktogonu, ali Adesanya misli da cijela priča čini smislenim mečom koji nadilazi okvire samo MMA-a.

"Osjećam da bi to bila jedna od najvažnijih borbi u sportskoj povijesti - mislim na to kad kažem u povijesti. Ipak, vrijeme će sve reći", zaključio je.

Linker
11. svibanj 2024 15:44