UFC

(VIDEO) Sve smo bliže Stricklandovom napadu na pojas: Prisjetite se kako je ugasio ‘hype‘ Abusa Magomedova

Sean Strickland (gornji) i Abus Magomedov (donji)

 Screenshot (youtube, Ufc)
Petorangirani izazivač unutar UFC-ove srednje kategorije ranije ove godine izdominirao je Abusa Magomedova

Sve smo bliže nečemu što se mnogim MMA fanovima do prije godinu dana činilo nezamislivim. Sean Strickland 10. rujna (deveti mjesec) borit će se za UFC-ovu titulu prvaka, a iznenadi li Strickland prvaka Adesanyu, bit će to ponajveće MMA iznenađenje u ovoj godini.

Bez ikakvog nepoštovanja prema Stricklandu, ali svima je jasno da je razlika u kvaliteti poprilično velika. Naravno, Sean će pokušati nametnuti svoj stil igre što je više moguće i uz savršeno sprovedenu taktiku, šanse za pobjedu ipak postoje.

No, prisjetimo se kako je Strickland došao do borbe za titulu. Sean je u 2023. godinu ušao s dva poraza u nizu. Alex Pereira nokautirao ga je u sedmom mjesecu prošle godine, a krajem godine Strickland je tijesno izgubio od Jareda Cannoniera. Ta dva poraza udaljila su ga od napada na titulu, ali 2023. godina donosi pozitivne promjene za Seana.

Početkom godine Strickland je pristao uskočiti na ‘‘short notice‘‘ protiv Nassourdinea Imavova, a talentiranog Francuza porazio je jednoglasnom odlukom sudaca. Sigurno je Strickland zadobio poštovanje UFC-ovih čelnika jer je spasio event uskakanjem na ‘‘short notice‘‘.

‘‘Zahvalnicu‘‘ je dobio u vidu sljedećeg meča. ‘‘Matchmakeri‘‘ su ga uparili s Abusom Magomedovim, nerangiranim borcem koji je iza sebe imao samo jednu pobjedu i jedan nastup unutar UFC-a. Nadali su se UFC-ovi čelnici da Abus može preskočiti nekoliko stepenica pobjedom nad Stricklandom i velike nade polagali su u njega. Međutim, Strickland je ugasio sav ‘‘hype‘‘ oko borca iz UFD Gyma.

Prvu rundu Abus Magomedov dobro je odradio. Djelovao je fizički moćno i konkretnije je pogađao Stricklanda. Loši znakovi dolazili su krajem prve runde, jer Abus je već tada počeo vidno usporavati. Iskusni Strickland ekspresno prepoznaje takve situacije, a reagirao je u drugoj rundi.

Dodao je gas Sean Strickland u toj drugoj rundi i krenuo je u potragu za prekidom. Abus Magomedov bio je sve umorniji, a govor tijela bio je poprilično loš. Sigurno je Magomedov i psihički klonuo u tim trenucima, a 40 sekundi prije kraja druge runde, Strickland je tehničkim nokautom završio posao.

Bila je to vrlo impresivna pobjeda Stricklanda, ali protiv nerangiranog borca. Slijedom okolnosti Sean je došao do ‘‘title shota‘‘. Prvak Adesanya htio je predvoditi UFC 293 event koji se idući mjesec održava u Sydneyju, a izazivač Dricus Du Plessis nije bio spreman nastupiti na tom eventu. Tu je u priču uskočio Strickland, koji će tako nakon pobjede nad nerangiranim borcem dobiti napad na titulu.

Ususret nadolazećem UFC 293 eventu, UFC nas putem svog YouTube kanala podsjeća kako je Strickland ugasio Abusov ‘‘hype‘‘. Odličan nastup Stricklanda vrijedi pogledati još jednom, a možda uočite i neke Stricklandove karakteristike kojima bi mogao ugroziti prvaka. Snimka borbe nalazi se pri dnu članka.

Linker
28. travanj 2024 16:39