UFC

Israel Adesanya prokomentirao ‘slučaj Ngannou‘: ‘Ne sviđa mi se ono što je čelnik ONE-a učinio‘

Francis Ngannou (lijevo) & Israel Adesanya (desno)

 MediaPunch/Shutterstock Editorial/Profimedia
Prvak UFC-ove srednje kategorije pohvalio je potez Francisa Ngannoua

Francis Ngannou i njegov odlazak u PFL već nekoliko dana jedna su od glavnih tema u svijetu MMA-a, a nema sumnje da će se o ovome pričati jedno dulje vrijeme. Ngannou je početkom godine odlučio napustiti UFC i to s pozicije prvaka teške kategorije.

‘‘Predator‘‘ nije bio zadovoljan uvjetima koje je dobivao u najjačoj svjetskoj MMA organizaciji, smatrao je da negdje može izboriti bolje uvjete i završio je u PFL-u. Ngannou je ugovor u UFC-u nazivao ‘‘robovlasničkim‘‘, zazivao je razne promjene i tražio je da se borcima omoguće veća prava.

Neki vjeruju da se radi o iskrenim željama za promjenama, ali mnogi smatraju da je Ngannou jednostavno išao ocrniti kompaniju kojoj se zamjerio, a da su njegovi osobni interesi ipak glavni razlog nezadovoljstva. Vrijeme će vjerojatno pokazati što je Ngannou napravio svojim odlaskom iz UFC-a, ali ukoliko se pita Israela Adesanyu, radi se o potezu koji je jako dobar za ovaj sport i potaknut će određene promjene.

‘‘Ovo je ogroman potez kojim će biti isforsirane određene promjene. Ali mislim da čelnici UFC-a nisu glupi i znat će kako se prilagoditi. Kad se nešto ovakvo dogodi, to dovodi do velikih promjena, a ovakva uzburkanost može natjerati UFC na nekakve promjene.‘‘, rekao je Adesanya na svom YouTube kanalu, ali tek preostaje vidjeti o kakvim će se točno promjenama raditi, ako ih uopće i bude.

Adesanya se u svom osvrtu dotaknuo još nekih pojedinosti vezanih uz slučaj Francisa Ngannoua i njegovog odlaska iz UFC-a. Prvak UFC-ove srednje kategorije prokomentirao je Francisovu situaciju s Chatrijem Sityodtongom, predsjednikom ONE Championshipa. Ngannou je prije nekoliko dana u MMA Houru prepričao kako ga je Chatri svim silama pokušao nagovoriti na dolazak u ONE, ali Ngannou mu je pojasnio da već ima ponudu od PFL-a koja mu se sviđa i novac nije dovoljan razlog da se predomisli. Prema Francisovim navodima, on i Chatri nisu niti došli do faze gdje se daje službena ponuda, ali Chatri je prije nešto više od dva tjedna javno izjavio da povlači svoju ponudu. Adesanya je prokomentirao:

‘‘Ne sviđa mi se ono što je čelnik ONE-a učinio. Francis im je prvi rekao: ‘Ovo je ponuda koju imam na stolu, možete li ju izjednačiti ili nadmašiti?‘. Oni to nisu mogli, a potom su izašli s priopćenjem u kojem govore da su povukli ponudu i svi su počeli pričati o tome. Mislim da nisu to trebali učiniti.‘‘, rekao je ‘‘Izzy‘‘.

Adesanya time hoće reći kako je Chatri neopravdano optužio Ngannoua da traži nerealne zahtjeve među kojima je mjesto u upravnom odboru, određivanje protivnikove plaće itd. Ngannou je samo iznosio ono što su mu u PFL-u već bili spremni dati i jednostavno je htio dati do znanja ONE-ovom predsjedniku o kakvoj se ponudi radi i zašto bira PFL.

Kad je u pitanju protivnikova plaća, prema javno iznesenim informacijama, protivnik Francisa Ngannoua u PFL-u zaradit će dva milijuna dolara za obračun s ‘‘Predatorom‘‘. Radi se o potezu preko kojeg će i PFL moći privući veliko ime da se obračuna s Francisom, a Israel Adesanya pohvalio je taj potez.

‘‘To su dobre vijesti, dobre stvari za ovu igru. Sviđa mi se što je njegovom protivniku zagarantiran milijun (dva milijuna, op.a.). To je kul. Zamislite koliko će boraca sada reći: ‘Moram doći u PFL, želim se boriti protiv Francisa, jer to je sada meč koji donosi veliki novac‘. To je zaplet koji mi se sviđa.‘‘, objasnio je Adesanya.

Činjenica je da će potez Francisa Ngannoua povlačiti raznorazne reakcije, ali tek kad se njegov ugovor s PFL-om okonča, moći ćemo donositi valjane zaključke oko njegovog poteza.

Linker
07. svibanj 2024 22:37