UFC

Israel Adesanya uhićen na aerodromu u New Yorku zbog ‘posjedovanja oružja‘, ali brzo je pušten

Israel Adesanya

 Carmen Mandato/Getty images/Profimedia
Donedavni prvak UFC-ove srednje kategorije imao je nedozvoljen predmet unutar svoje prtljage

Nakon teškog poraza na UFC 281 eventu u New Yorku, Israel Adesanya svoj boravak u New York također je okončao pomalo neslavno. Donedavni prvak UFC-ove srednje kategorije danas je uhićen na aerodromu u New Yorku.

Izzyja je policija uhitila i nakratko zadržala u pritvoru zbog kako je prvotno navedeno, posjedovanja oružja. Ali ne, nije se Israel Adesanya pokušao ukrcati u avion s pištoljem ili automatskom puškom, nego je u svom posjedu imao takozvani bokser. Radi se o metalnom predmetu, odnosno vrsti hladnog oružja koje se stavlja na šaku kako bi se pojačao učinak udarca.

Posjedovanje boksera zabranjeno je u New Yorku i moguće je izricanje zatvorske kazne do godinu dana. Srećom po Adesanyu, situacija se brzo razriješila, a njegov menadžer Tim Simpson dao je priopćenje za MMA Fighting.

‘‘Israelu je fan uručio poklon i Izzy ga je stavio u prtljagu. Prilikom pregleda, Israel je brzo predao predmet i surađivao je s nadležnim organima. Postupio je sukladno propisima, a optužnica je odbačena i on je već na putu kući.‘‘, potvrdio je Izzyjev menadžer.

Vijest o uhićenju Adesanye brzo je odjeknula svjetskim MMA medijima, kao i informacija o mogućoj zatvorskoj kazni. Naravno da se radilo o pretjerivanju i situacija je na kraju ispala daleko blaža nego što se na prvu činila. Adesanya zasigurno ovaj dolazak u New York neće pamtiti po dobrom, ali najbitnije je da kući sretno dođe. Nakon najavljene rekuperacije, vjerujemo kako će prionuti pripremama za spektakularni povratak. Revanš protiv Alexa Pereire najizglednija je opcija za sljedeći nastup.

Linker
24. travanj 2024 22:11