UFC

Israel Adesanya upozorio Du Plessisa: ‘Chimaev bi te mogao preskočiti, ja sam taj koji donosi odluke‘

Khamzat Chimaev 

 Amy Kaplan/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Chimaev se u svom sljedećem nastupu u Abu Dhabiju bori protiv Paula Coste. Odlično je to uparivanje jer ukoliko svlada Costu, gotovo je sigurna stvar da će ga UFC odmah gurnuti u borbu za titulu

Sve je mirisalo na to da ćemo u skorijoj budućnosti gledati meč između Israela Adesanye i Dicusa Du Plessisa. Mjeseci netrpeljivosti i raznih prozivanja trebali su biti uvertira u ovaj meč za titulu srednje kategorije, međutim, na UFC 293 priredbi će se protiv Adesanye boriti – Sean Strickland.

Dricus je pobijedio Roberta Whittakera i tako si osigurao mjesto prvog izazivača, no zbog ozljede neće moći nastupiti u Australiji. Međutim, Adesanya mu je poručio kako bi ga preskočiti, osim Seana Stricklanda, mogao i Khamzat Chimaev:

‘‘Chimaev bi definitivno mogao biti sljedeći. Ponavljam, ja se želim boriti protiv Dricusa, ali on mora znati da on ne odlučuje o ničemu. O tome se radi, ja donosim odluke. Ponavljam, on je tip koji govori ‘moje stopalo ovo, moje stopalo ono‘. Ali da, morat ćemo vidjeti‘‘, rekao je Adesanya na svom YouTube kanalu.

‘‘U ovoj igri imate određeno vrijeme, sve je oko vremena. Definitivno sam svjestan da san prešao polovicu svoje karijere. Znam da još imam vremena, ali prešao sam polovicu. Ja ne mogu, osobno, samo tako davati prilike jer kada sve bude gotovo, kada budem sjedio u naslonjaču, pitat ću se jesam li uistinu iskoristio svaku priliku koju sam mogao‘‘, dodao je prvak.

Chimaev se u svom sljedećem nastupu u Abu Dhabiju bori protiv Paula Coste. Odlično je to uparivanje jer ukoliko svlada Costu, gotovo je sigurna stvar da će ga UFC odmah gurnuti u borbu za titulu. Tko zna, možda Du Plessis ipak izvisi i od cijele priče ne bude ništa, ali sve ćemo to vidjeti uskoro.

Linker
09. svibanj 2024 06:33