UFC

Ivana Petrović upisala je poraz u svom UFC debiju, Luana Carolina večeras je bila prevelik zalogaj za nju

Ivana Petrović i Luana Carolina

 SCREENSHOT (TWITTER, KIMURA NEWS)
Bio je ovo debitantski nastup u UFC-u za našu borkinju

Loše vijesti dolaze iz UFC Apex Centera u Las Vegasu. Ivana Petrović (6-1) izgubila je u svojem debitantskom nastupu protiv Luane Caroline (9-4) jednoglasnom sudačkom odlukom (29-28 3x).

Prije nego li je došla u najjaču svjetsku MMA promociju, Ivana je prethodno dominirala Aresovom muha kategorijom, gdje je ostvarila omjer 4-0, a početkom rujna (deveti mjesec) prošle godine, pobjedom nad Alexandrom Tekenah, gušenjem ("rear naked choke") u trećoj rundi postala je i prva Aresova "flyweight" prvakinja u povijesti. Pojas je obranila 7. travnja (četvrti mjesec) ove godine, kada je, ponovno istim gušenjem, u četvrtoj rundi završila Eweline Wozniak, a upravo su joj te dvije pobjede otvorile vrata UFC-a.

Za razliku od Caroline čiji su mečevi najčešće išli do kraja posljednje runde, neporažena Širić Petrović je pet od šest svojih pobjeda izborila završnicom. Joanne Doyle, Alline Torquato i Dorotu Norek i je završila "ground and poundom", dok je Tekenah i Wozniak, kao što je prethodno rečeno, završila RNC-om, koji možemo podcrtati kao njezino najopasnije oružje. Ipak, to danas nije uspjela prenijeti u ovu borbu.

Na početku meča borkinje su uputile nekoliko "high-kickova", no nisu uspjele pogađati. Nakon nekog vremena završile su u klinču te je Petrović upisala rušenje, no Brazilka je završila gore te je bila blizu završnici kada je gotovo zaključala "arm triangle", no naša borkinja se izvukla. Minutu prije kraja završila je u gornjoj poziciji, no noga joj je bila izolirana te nije uspjela napraviti nešto bitno do kraja runde.

U drugoj rundi borkinje su dosta vremena provele u klinču gdje je Petrović opet pokušala upisati rušenje, no Carolina je uspjela okrenuti stvari u svoju korist i uputiti neke dobre udarce. Razdvojile su se iz klinča kada je ostalo nešto manje od dvije minute prije kraja te su krenule otvorene razmjene u kojima su obje dobro pogađale te su brzo opet završile u klinču gdje je Ivana upisala rušenje deset sekundi prije kraja runde, ali nije bilo vremena da pokuša nanijeti štetu ili ići na završnicu.

U zadnjoj rundi bilo je jasno da Petrović mora napraviti nešto više ako želi okrenuti borbu u svoju korist, no Carolina je odmah počela dobro pogađati kombinacijama i nanijela dosta štete na samom početku. Ivana je uspjela upisati rušenje iz klinča, no Brazilka je opet završila u gornjoj poziciji te je započela s "ground and poundom", ali Ivana se uspjela ustati. Nažalost po nju, pokušala je izvesti "kneebar" te je povukla Carolinu u parter, no opet je završila u deficitarnoj poziciji. Dvije minute prije kraja, uspjela je doći u gornju poziciju te je opet pokušala izvući "leg lock". Ovoga puta to je bilo puno konkretnije, ali Carolina je uspjela preživjeti taj pokušaj i odnijela zasluženu pobjedu.

Linker
30. travanj 2024 01:49