UFC

Alex Pereira o Abusu Magomedovu: ‘On ima napuhan ‘score‘, dobio bih okladu s njegovim menadžerom‘

Abus Magomedov (lijevo) i Alex Pereira (desno)

 Screenshot (youtube, Ufc) | Instagram (alex Pereira)
Bivši prvak UFC-ove srednje kategorije prokomentirao je meč Stricklanda i Magomedova

Veliku pomoć u pripremama za meč protiv Abusa Magomedova, Sean Strickland dobio je od strane Alexa Pereire, svog nekadašnjeg rivala. Podsjećamo, Alex Pereira nokautirao je Stricklanda u sedmom mjesecu prošle godine, ali između njih nije postojala nikakva ‘‘zla krv‘‘.

Obojica su bili otvoreni za suradnju tijekom šestog mjeseca, a ispostavilo se da je Strickland odradio dobre pripreme s Brazilcem. Sean je Abusa Magomedova porazio tehničkim nokautom u drugoj rundi, a meč je dobio bez većih problema.

Istina, Abus Magomedov odradio je dobru prvu rundu i sigurno je ta runda otišla na njegovu stranu. Međutim, Strickland je iz te runde izašao bez ikakve ozbiljnije štete, a Magomedov se u potpunosti potrošio. Pojačao je Strickland tempo u drugoj rundi i ubrzo je dovršio posao.

Borbu između Stricklanda i Magomedova pomno je popratio Alex Pereira. Brazilac je još uoči meča najavljivao da će Sean sigurno pobijediti, a putem svog YouTube kanala napravio je detaljni osvrt na meč. Pereira je dobar dio svoje analize posvetio i ‘‘trzavicama‘‘ koje je imao s Abusom.

‘‘Ovo zapravo nije ništa novo i iznenađujuće za mene. Ja sam reagirao na neke stvari koje je on pričao, zato što me on kritizirao i pričao je o mojim borbama. Ja sam potom svima pokazao njegov ‘score‘. Tip ima napumpani ‘score‘ i znao sam da se ne može boriti protiv tipa poput Stricklanda. Mogao je biti dobar u prvoj rundi, ali znao sam da neće dugo izdržati.‘‘, započeo je Pereira, a potom je pojasnio što je to Abus pričao o njemu.

‘‘Abus je pričao o meni i Adesanyi, govorio je kako bi nas obojicu razvalio. Radi se o tipu koji je novajlija u organizaciji i prvi meč je završio nakon 15-16 sekundi (protiv Dustina Stoltzfusa). Bio je to lijep ‘kick‘, ali nismo vidjeli puno borbe.‘‘, objasnio je ‘‘Poatan‘‘.

Ono čime je Abus Magomedov razočarao svoje fanove, definitivno je njegova kondicijska sprema za meč protiv Stricklanda. Već nakon prvih pet minuta borbe, Abus je imao drastičnih problema s kondicijom i Strickland je to znalački iskoristio. Alex Pereira tvrdi da ga takav rasplet nije pretjerano iznenadio, odnosno, ‘‘Poatan‘‘ je očekivao da Abus ne može dugo držati tempo.

‘‘Bio je to kratak meč. Očekivalo se pet rundi, ali dobili smo samo dvije runde. Bio je to dobar meč za gledati. Abus je započeo snažno, ali nije dugo mogao držati taj tempo. Strickland je rastao kako je odmicala runda i počeo je vršiti presing. Ovaj tip (Abus) je bio mrtav u drugoj rundi, mrtav. Ovo sam i prije govorio. Strickland nije idiot, nego iskusan tip koji može primati udarce i uvijek diže tempo kako borba odmiče. To se dogodilo i u ovom meču.‘‘, rekao je Pereira.

Inače, Alex Pereira uoči samog meča imao je određenu prepisku putem Instagrama s Ivanom Dijakovićem i Agitom Kabayelom. Poznato je da Abus Magomedov trenira unutar Dijakovićevog UFD Gyma, a Kabayel je također dio te dvorane. Dijaković i Kabayel nudili su Pereiri okladu u vezi ishoda meča između Stricklanda i Abusa. Pereira je na okladu pristao, ali do službene oklade ipak nije došlo.

‘‘Bio sam vrlo uvjeren u pobjedu Stricklanda, a njegovi ljudi (Abusovi) vidjeli su moje komentare. Njegov menadžer (Abusov) kontaktirao je jednog novinara kako bismo dogovorili okladu. Ne znam koliko iznosi Abusov honorar, ali njegov menadžer je počeo spominjati cifru u iznosu 10 tisuća dolara. Sve do jučer (do održavanja meča, op.a.), pokušavao sam pronaći način da uložimo novac, ali nismo uspjeli to odraditi. Javio sam se tom novinaru i rekao sam mu da se neću kladiti ako ne postoji siguran način da to odradimo. Ali da smo se kladili, ja bih dobio okladu.‘‘, otkrio je Pereira što se zapravo dogodilo u vezi oklade.

Nekoliko puta je Brazilac spomenuo kako Abus Magomedov (25-5-1) ima namješten ‘‘score‘‘, točnije, Pereira smatra da je Abus nabijao ‘‘score‘‘ na borcima koji mu jednostavno nisu dorasli. Mnogi su zapravo i smatrali da Magomedov ne zaslužuje borbu protiv Seana Stricklanda, jer iza sebe je imao samo jednu pobjedu pod okriljem UFC-a. Ispostavilo se da Magomedov uistinu ne može parirati Stricklandu i očito mu treba još podosta iskustva prije nego krene odrađivati mečeve s protivnicima na toj razini.

‘‘Ovo je tip (Abus) koji ima lažni omjer pobjeda i poraza. Da, on ima puno mečeva, ali protiv koga? Ako ste gledali njegovu borbu (protiv Stricklanda), mogli ste vidjeti kako taj tip okreće leđa i pokazuje svima, uključujući suca, kako se ne želi više boriti. Bio je to jako težak meč za njega.‘‘, zaključio je Pereira u svom osvrtu putem YouTubea.

Linker
30. travanj 2024 07:09