UFC

Jailton Almeida blizu je ugovaranja novog meča: Brazilca čeka najteži ispit u dosadašnjoj karijeri!

Jailton Almeida

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
31-godišnji brazilski teškaš munjevito se penje ka samom vrhu teške kategorije

Brazilac Jailton Almeida (19-2-0, 5-0 UFC) definitivno je jedan od najvećih talenata u UFC-ovoj teškoj kategoriji. 31-godišnji ‘‘Malhadinho‘‘ iza sebe ima pet UFC nastupa, slavio je u svih pet, a četiri puta do pobjede je došao prekidom u prvoj rundi.

Shamil Abudrakhimov zasad je jedini borac unutar UFC-a koji je ušao u drugu rundu s Almeidom, a Jailton ga je završio tehničkim nokautom u drugoj rundi. Sjajni Almeida posljednji nastup odradio je sredinom prošlog mjeseca, a ‘‘submissionom‘‘ u prvoj rundi porazio je Jairzinha Rozenstruika. Tom pobjedom je Jailton skočio na deveto mjesto u poretku izazivača teške kategorije, a sljedeći meč mogao bi ga uvesti u top 5.

Portal MMA Junkie iznio je informaciju o novom Jailtonovom meču, a više izvora potvrdilo je točnost tih navoda i za MMA Fighting. UFC radi na ugovaranju meča između Almeide i Curtisa Blaydesa (17-4-0, 12-4 UFC), a borba bi se trebala održati 4. studenog (11. mjesec) u Sao Paulu (Brazil).

Curtis Blaydes trenutno je četvrti u poretku izazivača i dugi niz godina nalazi se unutar top 5. Istina da je uvijek zapinjao na posljednjim preprekama prije eventualnog napada na titulu, ali to ne umanjuje Curtisovu vrijednost i činjenicu da se radi o jednom od najboljih teškaša na svijetu.

Blaydes je do četvrtog mjeseca ove godine bio u nizu od tri uzastopne pobjede i jedna pobjeda dijelila ga je od statusa izazivača u teškoj kategoriji. Organizacija ga je uparila s opasnim ruskim nokauterom Sergeijem Pavlovichem, a Blaydes je opet zapeo na posljednjoj stepenici prije ‘‘title shota‘‘. Pavlovich ga je nokautirao u prvoj rundi borbe.

Imat će Blaydes priliku ugasiti ‘‘hype‘‘ oko Jailtona Almeide i time se vratiti u utrku za sam vrh. Što se Almeide tiče, on će dobit stilski vrlo interesantan test. Brazilac se dosad prezentirao kao odličan hrvač i parteraš, ali Curtis Blaydes drži mnoge rekorde teške kategorije kad su u pitanju hrvačke kategorije. Što će se dogoditi ako/kad Almeida ne uspije odvesti protivnika u parter, možda saznamo baš u 11. mjesecu.

Linker
19. travanj 2024 03:54