UFC

(VIDEO) UFC debi za pamćenje: Prisjetite se kako je Shamil Gaziev izdominirao Martina Budayja

Shamil Gaziev (lijevo) vs. Martin Buday (desno)

 Screenshot (youtube, Ufc)
Neporaženi 34-godišnji teškaš krajem prošle godine debitirao je u UFC-u

Shamil Gaziev (12-0-0) borac je kojeg smo upoznali još prije dolaska u UFC. Bahreinski teškaš dagestanskih korijena nastupio je na Brave CF 69 eventu koji se prije nešto više od godinu dana održao u Beogradu.

Ne pamtimo Gazieva po dobrom, jer na toj priredbi nokautirao je Darka Stošića u prvoj rundi borbe. Bio je to vrlo uzbudljiv meč, ali nažalost, Darko Stošić izvukao je deblji kraj u toj borbi.

Gaziev je nakon pobjede nad Stošićem dobio priliku nastupiti na Dana White‘s Contender Seriesu. Neporaženi Amerikanac Greg Velasco bio je Shamilova prepreka ka ulasku u UFC, ali Shamil je prepreku ‘‘pregazio‘‘.

‘‘Submissionom‘‘ u prvoj rundi slavio je Gaziev i Dana White nije morao puno razmišljati. Bilo je jasno kako Gaziev zaslužuje mjesto u UFC-u, a to nam je dokazao i u UFC debiju koji je odradio krajem prošle godine na UFC 296 eventu.

Martin Buday bio je borac kojeg su UFC-ovi ‘‘matchmakeri‘‘ odabrali da pokuša zaustaviti Gazieva. Buday je uoči tog meča imao četiri UFC nastupa i slavio je u sve četiri borbe. Međutim, bile su to pobjede nad borcima koji pripadaju donjem razredu UFC-ove teške kategorije, a Shamil Gaziev razotkrio je sve slabosti Martina Budayja.

Vrlo dominantnu prvu rundu imao je Gaziev i bio je na pragu pobjede već u prvoj dionici borbe. 10-8 rezultat je prve runde na sve tri sudačke kartice. Postojala je sumnja da bi se Gaziev mogao istrošiti i da će Buday preuzeti inicijativu u drugoj rundi, ali to se nije dogodilo.

Ništa Shamil nije htio prepustiti slučaju. Nastavio je s pritiskom, imao je Budayja leđima naslonjenog na ogradu kaveza i neprestano je nizao udarce koji su odsjedali na glavi i tijelu slovačkog teškaša. Nakon 56 sekundi druge runde, sudac Mark Smith odlučio je prekinuti meč, jer Martin Buday nije se aktivno branio i nepotrebno je primao štetu. Nije Gaziev klasično nokautirao Budayja, ali apsolutnom dominacijom i tehničkim nokautom došao je do pobjede u debiju.

Gazieva sutra čeka okršaj s puno opasnijim i iskusnijim Jairzinhom Rozenstruikom, a ususret tom meču, prisjetite se kako je Gaziev izdominirao Martina Budayja. Video je ispod ovog teksta.

Linker
26. travanj 2024 20:18