UFC

Jairzinho Rozenstruik razočaran je ‘ranim prekidom‘, a Volkov poručuje: ‘Odradio sam svoj posao‘

Jairzinho Rozenstruik

 Alex Bierens de Haan/Getty images/Profimedia
Pomalo kontroverzno prekinuta je sinoćnja glavna borba večeri na UFC Fight Night 207 eventu

Relativno lako Alexander Volkov došao je do pobjede protiv Jairzinha Rozenstruika na sinoćnjoj UFC Fight Night 207 priredbe. Bio je to obračun sedmog i osmog izazivača teške kategorije, a sedmi izazivač slavio je nakon samo dvije minute i 12 sekundi borbe.

Nakon jedne otvorene razmjene, Volkov je nastavio s pritiskom i sjajno je pogodio desnicom. Surinamski borac bio je vidno uzdrman, a Volkov je nastavio s presingom i serijom udaraca naveo je suca Herba Deana da uskoči i prekine meč.

Odmah se stvorio dojam kako je sudac mogao pustiti borbu barem još nekoliko sekundi, jer Rozenstruik nije bio klasično nokautiran, samo nešto jače uzdrman. Djelovalo je kao da će Surinamac svakog trena završiti na tlu, ali meč je zapravo okončan dok je Jairzinho još bio na svojim nogama. Vidno je Rozenstruik bio razočaran prekidom, a nakon borbe dao je svoj osvrt na Twitteru.

''Pozdrav svima. Donekle sam zbunjen zbog načina na koji se borba odvila i razočaran sam zbog prekida. Definitivno sam bio u problemima, ali daleko od toga da predam borbu. Je li netko završio položen na leđa sa zatvorenim očima? To se zove nokautom. Alexander i ja zapravo smo tek započeli bacati snažne udarce, a to je nešto što svi žele vidjeti. Čestitke Volkovu na pobjedi. Nisam pretrpio nikakvu značajnu štetu i želim se uskoro boriti.'', napisao je Rozenstruik na Twitteru.

Jairzinho je sada u nizu od dva uzastopna poraza, nakon što je krajem devetog mjeseca prošle godine izgubio od Curtisa Blaydesa.

Volkov se vratio pobjedama nakon poraza od Toma Aspinalla, a što se tiče prekida, ruski borac također je dao svoj osvrt.

''U trenutku kad sam ga pogodio, bio je blago nokautiran. Nije bio u potpunosti oporavljen i stoga se pojavila prilika da ga nokautiram do kraja, a on je gotovo pa završio na tlu. Bio sam spreman i srušiti ga te nastaviti sa svojim napadima. Stoga je svakako bio u lošoj poziciji. Sudac je zaustavio meč i to nije moja krivnja. Pitajte suca o tome, ne mene. Ja sam odradio svoj posao.'', rekao je Volkov kojeg zasigurno donekle smeta što se ''povlače repovi'' nakon pobjede koju je sinoć upisao.

Linker
19. travanj 2024 12:54