UFC

Jairzinho se žali na protivnika, Almeida potpuno fokusiran: ‘Orijentiran sam na završnicu, to uvijek tražim‘

 MATT DAVIES/PXIMAGES/ICON SPORTSWIRE/NEWSCOM/PROFIMEDIA Matt Davies/pximages/icon Sportswire/newscom/profimedia
Brazilac je u nizu od 13 uzastopnih slavlja (četiri u UFC-u), a svih 18 pobjeda u karijeri ostvario je prekidom

Predstojeću UFC Fight Night priredbu u Spectrum Centru (Charlotte, Sjedinjene Američke Države) predvodit će "heavyweight" okršaj između Jairzinha Rozenstruika (13-4) i Jailtona Almeide (18-2). Uoči borbe, surinamski nokauter, trenutno desetoplasirani teškaš na UFC-ovoj ljestvici, priznao je kako se ipak nadao da će dobiti etabliranog protivnika koji je bolje pozicioniran od njega, a ne borca koji se uspinje prema "gornjem domu".

"Moj tim i ja smo razgovarali o tome, htjeli smo se boriti s nekim tko se nalazi više na ljestvici, ali UFC je stvarno želio ovu borbu tako da će se ona i održati", rekao je Rozenstruik novinarima tijekom "UFC on ABC 4 media dayja", pa nastavio:

"Nije da se ne želim boriti s njim. Želim se boriti s nekim tko je bolje pozicioniran na ljestvici, ali mi radimo za tvrtku, a ne tvrtka za nas, tako da se borba događa - i to je to".

Jairzinho je u prosincu prošle godine, na UFC 282 priredbi, nokautirao Chrisa Daukausa u prvoj rundi, a prije toga je upisao dva uzastopna poraza od Aleksandra Volkova i Curtisa Blaydesa.

S druge strane, Almeida (trenutno 12.-plasirani na ljestvici) je potpis s UFC-om izborio kroz "Dana White Contender Series", u kojem je, sredinom rujna 2021. pobijedio Nasrudina Nasrudinova ("rear naked choke"), a potom upisao četiri uzastopne pobjede; završivši Danila Marquesa (tehnički nokaut), Parkerta Portera ("rear naked choke", Antona Turkalja ("rear naked choke") i Shamila Abdurakhimova (tehnički nokaut). Iako (još) nije visoko plasiran u redoslijedu UFC-ovih teškaša, radi se o izuzetno opasnom brazilskom borcu koji će gotovo sigurno uskoro postati dijelom same "heavyweight" elite u najjačoj svjetskoj MMA promociji. U nizu je od 13 uzastopnih slavlja, a impresivno zvuči i podatak da je svih 18 pobjeda u karijeri ostvario prekidom. O njegovoj reputaciji i statusu ponešto govori i činjenica da je protiv bolje plasiranog Jairzinha, prema kladionicama, apsolutni favorit; na njegovu pobjedu koeficijent je 1.20, dok je na Surinamca kvota 4.00.

"Uvijek sam spreman za cijelu borbu, a za ovu sam se priprema na pet rundi. Pretpostavljam da je moj stil jednostavno učinkovitiji od većine. Vrlo smo orijentirani na završnicu, to je ono što uvijek tražimo, kad god mi se pruži prilika. Nije bitno je li to prva ili peta runda. Bez dodatnog pritiska, to je nešto što jednostavno prepuštam toku", rekao je Almeida.

Linker
24. travanj 2024 20:52