UFC

Jake Matthews oduševio je svojim nastupom na UFC 275 eventu: ‘Najbolja izvedba njegove karijere‘

Jake Matthews

 Screenshot (twitter, Espn Mma)
Još uvijek mladi australski borac pokazao je ogroman napredak u stojci

Još 2014. godine, s nenavršenih 20 godina, Jake Matthews debitirao je za UFC. Mladi i jako talentirani Australac upisao je dvije pobjede u prva dva nastupa unutar lake kategorije i sve je išlo po planu.

Uslijedio je meč protiv Jamesa Vicka, a Matthews je ugušen ''giljotinom'' u prvoj rundi. Vratio se ''The Celtic Kid'' pobjedama u sljedeća dva nastupa, ali kad god bi uslijedio nešto kvalitetniji protivnik, Matthews bi zapeo.

Kevin Lee i Andrew Holbrook nanijeli su mu dva uzastopna poraza, a Matthews je nakon toga prešao u velter kategoriju. Moglo bi se reći kako se mladi Australac doslovno razvio u velteraša s obzirom da je u jako mladoj dobi došao u UFC.

Tamo je upisao tri pobjede u prva tri nastupa, no Anthony Rocco Martin nastavio je Matthewsov niz poraza protiv nešto kvalitetnijih protivnika. Istu priču gledali smo i nakon što je Matthews upisao nove tri uzastopne pobjede. Rostem Akman, Emil Weber Meek i Diego Sanchez redom su padali, ali Sean Brady ipak je bio prevelik zalogaj.

Matthews bi po običaju trebao sada ući u novi niz pobjeda, no jako ozbiljnog protivnika imao je proteklog vikenda na UFC 275 eventu. Andre Fialho ušao je u taj meč s dvije pobjede u nizu, nokautiravši Miguela Baezu i Camerona VanCampa u prvoj rundi.

Bio je Fialho favorit u ovom meču, ali Jake Matthews pružio je možda i najbolji meč svoje dosadašnje karijere te je nokautirao Brazilca u drugoj rundi.

Bila je to tek druga Jakeova pobjeda nokautom, u 16. UFC nastupu. 27-godišnji ''The Celtic Kid'' oduševio je mnoge svojim izdanjem, a Israel Adesanya podijelio je oduševljenje putem Twittera.

''Najbolji nastup njegove dosadašnje karijere. Jake Matthews izgledao je jako kul. Vikinška energija!'', ''tvit'' je prvaka srednje kategorije, dok je Henry Cejudo također uputio pohvale.

''Jake Matthews pogodio je gotovo svakim udarcem koji je bacio u toj rundi. Napravio je odgovorajuće preinake nakon prve runde.''

Sam Jake na konferenciji za medije izjavio je kako je bio odlučan i željan da prezentira svoj napredak kad su u pitanju boksačke vještine.

''Ako i završim nokautiran, neka bude tako.'', rekao je Jake.

Dokaz je to njegovog sjajnog mentaliteta i želje za napretkom. Iako su grappling i parter njegove najjače strane, Australac je izašao iz zone komfora i shvatio je da se mora graditi i u ostalim segmentima, kako bi postao što kompletnijim borcem.

Najbolje borilačke godine tek slijede za Jakea, a s obzirom na bogato iskustvo koje posjeduje, možemo ponovno očekivati velike stvari od njega.

Linker
24. travanj 2024 08:40