UFC

(VIDEO) ‘On je tapkao, nema šanse!‘: Pogledajte Whiteovu reakciju nakon Prochazkine pobjede

Dana White

 Christian Petersen/Getty images/Profimedia
Predsjednik UFC-a Dana White nije mogao vjerovati čemu je svjedočio

Sama pobjeda Jirija Prochazke nad Gloverom Teixeirom nije naročito iznenađenje. Češki borac ušao je u meč za titulu kao osjetni favorit i mnogi su smatrali kako stari, ali iskusni Glover neće imati previše šanse protiv mladog ''lava''.

Ne samo da je Glover pružio dobar otpor, nego je velikim dijelom borbe bio bolji borac od svog izazivača. Puno puta imao je Glover dominantnu poziciju u parteru i tražio je priliku za ''submission''. Brazilac je dogurao do titule prvaka kroz dominacije u parteru i ''submissione'' (najčešće gušenja) kojima se etablirao kao ponajbolji parteraš u promociji.

Jiri Prochazka s druge strane ušao je u meč kao borac koji preferira stojku i po mnogim analizama trebao je izbjegavati parter s Gloverom. Češki borac nije baš uspješno branio pokušaje rušenja, ali jako dobro se izvlačio iz teških pozicija i prezentirao je veliku srčanost u takvim momentima.

28 sekundi prije kraja meča, dogodilo se nešto što gotovo nitko nije mogao predvidjeti. Glover Teixeira tapkao je na gušenje Jirija Prochazke koje je Čeh zaključao nekoliko sekundi prije. Koeficijenti na Prochazkinu pobjedu ''submissionom'' iznosili su preko 20.00, ali eto, takve stvari moguće su u MMA-u.

Bila je to nevjerojatna kulminacija jednog nevjerojatno dobrog meča, a UFC-ov predsjednik Dana White reagirao je vjerojatno kao i većina gledatelja u dvorani i pred malim ekranima.

''On (Glover) je tapkao! Nema šanse! Nema šanse! Jiri ga je prisilio na tapkanje. Kakva borba, apsolutni rat!'', govorio je Dana White u trenucima Prochazkine pobjede.

Video je na svom Twitter profilu podijelio Chamatkar Sandhu, a mnogi su u komentarima napisali kako su reagirali na identičan način.

Linker
19. travanj 2024 07:35