UFC

Jalin Turner najavljuje: ‘Osjećam da ću završiti Medića u prvoj rundi i preuzeti ću njegov hype‘

Uroš Medić vs Jalin Turner
 Screenshot (youtube, Ufc)
Američki borac lake kategorije samouvjeren je pred nadolazeći meč protiv Srbina Uroša Medića

Među brojnim zanimljivim borbama koje nas večeras čekaju u sklopu UFC 266 priredbe svakako se ističe i ona između Uroša Medića i Jalina Turnera. 28-godišnjeg srpskog borca čeka drugi nastup pod okriljem najjače svjetske MMA promocije nakon što je ranije ove godine doslovno prošao kroz Aalona Cruza.

Medića sada čeka nešto ozbiljniji protivnik. Jalin Turner (10-5-0, 3-2 UFC) trenutno je u nizu od dvije pobjede zaredom te se nada nastavku dobre serije. 26-godišnji borac nadimka ''Tarantula'' uz Luisa Penu najviši je borac UFC-ove lake kategorije (191 cm). Godinu dana prošlo je od zadnjeg Turnerovog nastupa kada je submissionom u drugoj rundi savladao Broka Weavera, a sada ga čeka Medić koji je samo jednom u sedam borbi ušao u drugu rundu. Medić je i dalje poprilična nepoznanica jer mu niti jedan dosadašnji protivnik nije pružio dostojan otpor te ih je sve lakoćom savladao. Svjestan je toga i Turner.

''Znam ponešto o njemu, kao i neke ljude koji treniraju u istoj dvorani kao on. Imao je neke impresivne borbe, ali to su nisi bili dugi mečevi. Nismo imali prilike vidjeti puno od njega i on nije testiran, a to je nešto na što treba obratiti pažnju. Oko njega se podigao toliki hype nakon dvije pobjede i mislim da ću ja biti njegov prvi pravi test. Dobro je što je toliko hypea oko njega, ali ja sam ovdje, moje vrijeme je došlo.'', rekao je Jalin u razgovoru za BJPENN.com.

''Tarantula'' je dvaput u svojih 15 dosadašnjih nastupa išao do sudačke odluke. Oba meča je izgubio (jedan u UFC-u). Ipak, američki borac navodi kako je spreman boriti se sve tri runde i smatra da će pobijediti neovisno o tome koliko će trajati borba protiv Medića.

''Nekoliko puta išao sam do sudačke odluke, mogu se boriti 15 minuta. Iskreno, ja sam cijelu svoju karijeru borac koji pobjeđuje u prvoj rundi. Osjećam da ću ga završiti u prvoj rundi. Međutim, ako borba ode na bodove, znam da će moja ruka biti podignuta. Oduzet ću mu njegov hype.''

Laka kategorija obiluje nizom sjajnih boraca i poprilično velik uspjeh dogurati je do Top 15 u poretku. Turner je svjestan velike konkurencije i činjenice kako po pitanju poretka neće značajno profitirati eventualnom pobjedom protiv Uroša.

''Ova borba me neće naročito podići u poretku. Dajte mi još jednog tipa (nakon Medića) i onda možemo pričati o Top 15. Nisam u žurbi''

Linker
18. travanj 2024 22:32