UFC

Jan Blachowicz razočarano reagirao na Prochazkin odabir: ‘Nisi ispoštovao samurajski kodeks‘

Jan Blachowicz

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Bivši prvak UFC-ove poluteške kategorije nadao se meču za titulu u svom sljedećem nastupu

Brojni MMA fanovi oduševljeno su reagirali na poruku koju je Jiri Prochazka jučer uputio svojim fanovima, ali i Gloveru Teixeiri. Prvak UFC-ove poluteške kategorije odlučio je da se želi boriti s Gloverom Teixeirom u meču kojim će prvi puta braniti svoju titulu.

‘‘Odlučio sam se u vezi sljedeće borbe i želim se boriti protiv Glovera. Ne zato što će to biti još jedna velika borba, nego samo iz jednog razloga. Moja izvedba bila je loša u prvom meču. Pokazat ću vam zašto sam prvak. Mislim da Glover to zaslužuje. Stoga evo ponude. Pokazat ću vam zašto sam prvak.‘‘, poručio je Jiri.

Fanovi su s oduševljenjem reagirali jer Prochazka i Glover u šestom mjesecu su odradili vjerojatno najbolji meč u 2022. godini. Prochazka je u posljednjim trenucima izvukao pobjedu ‘‘submissionom‘‘ i dojam je kako je do pobjede došao i uz ponešto sreće.

Jedan borac nije s oduševljenjem prihvatio Prochazkinu poruku. Radi se naravno o Janu Blachowiczu koji se nada kako je upravo on sljedeći izazivač. Blachowicz je u posljednja dva nastupa poražen upravo od Glovera, a pobijedio je Aleksandra Rakića nakon što je srpski borac pretrpio ozljedu koljena usred meča. Blachowicz se sada prisjetio nedavne Prochazkine izjave.

‘‘ ‘Jan je za mene najveći izazov‘. - Tvoje riječi. Poštujem te kao prvaka, ali samurajski kodeks nije ispoštovan.‘‘, poruka je Blachowicza putem Twittera.

Prochazka je odlučio odgovoriti poljskom poluteškašu u komentaru na taj ‘‘tvit‘‘, a češki borac je pojasnio svoj izbor.

‘‘S Gloverom je stvar časti i dužnosti prezentirati čistu borbu. Ovo je više od izazova.‘‘

Čini se kako će Jan jednostavno morati prihvatiti činjenicu da će mu trebati još jedna pobjeda prije napada na titulu. Pobjednik meča između Magomeda Ankalaeva i Anthonyja Smitha koji se bore krajem ovog mjeseca, mogao bi biti idealan protivnik za svojevrsni ‘‘title eliminator‘‘.

Linker
16. travanj 2024 12:23