UFC

Jan Blachowicz ugovorio svoju iduću borbu, titulu prvaka branit će na UFC 266 priredbi

Corey Anderson vs. Jan Blachowicz
 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
4. rujna ‘Legendarnu poljsku snagu‘ upoznat će Glover Teixeira

Nakon što je slavodobitno uzeo pobjede u velikoj borbi protiv Israela Adesanye, Jan Blachowicz se nalazi na zasluženom odmoru. No, nikad nije zgorega znati kad ti slijedi idući ispit pa je tako i UFC-ov prvak poluteške kategorije ugovorio novu borbu, ujedno drugu obranu titule. 4. rujna predvodit će UFC 266 priredbu gdje će dočekati izazivača, Glovera Teixeiru.

Priča 41-godišnjeg Teixeire (32-7, 15-5 UFC) jedna je od impresivnijih u cijelom UFC-u. On je već jednom sjajnim nizom došao do napada na titulu prvaka. Bilo je to 2014., kad nije uspio savladati Jona Jonesa. Krenuvši s tom borbom, upisao je omjer 5-5 u idućih deset nastupa te je zapravo postao "gatekeeper" kategorije. Više nitko nije vjerovao da se može vratiti na vrh. Ipak, u siječnju 2019. krenula je njegova serija unutar koje je upisao pet pobjeda, doguravši tako do pozicije prvog izazivača. Tako je u potpunosti zasluženo dobio priliku još jednom se boriti za titulu.

Što se tiče Blachowicza (28-8, 11-5 UFC), on će po prvi put nakon dugo vremena biti favorit. To je svojim pobjedama kojima je redovno varao sve kladionice i zaslužio. Oni koji su mu do sada vjerovali mogli su na njegovim pobjedama jako dobro zaraditi. Ovog puta neće biti tako, no dat će svi i Gloveru itekako realne šanse. Više puta do sada pokazao se kao vrlo čvrst borac, jake brade i velike snage. Hoće li ta snaga moći odgovoriti "Legendarnoj poljskoj snazi", saznat ćemo krajem ljeta.

Za sada još uvijek nije poznato gdje bi se i pod kakvim uvjetima priredba mogla održati.

Linker
25. travanj 2024 18:10