UFC

Jan Blachowicz: ‘Vjerujem da ću poraziti Rakića, a onda mi moraju dati revanš s Alexom Pereirom‘

Jan Blachowicz (gornji) i Alex Pereira (donji)

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Iskusni poljski poluteškaš već razmišlja o mečevima koji bi mogli uslijediti nakon borbe s Rakićem

Više je nego izvjesno tko će biti borac protiv kojeg će Alex Pereira tražiti prvu obranu pojasa u poluteškoj kategoriji. Bivši prvak Jamahal Hill uskoro će biti spreman za povratak u kavez, a trenutno nema adekvatnijeg kandidata za napad na pojas.

Hill je u sedmom mjesecu ove godine odlučio napustiti pojas u poluteškoj kategoriji, a razlog je teška ozljeda Ahilove tetive koju je pretrpio igrajući košarku. Hill nije htio zadržavati kategoriju, ostavio je pojas i prepustio je ostalim izazivačima da se bore za upražnjenu titulu.

Pereira je nekoliko mjeseci kasnije došao do pojasa porazivši Jirija Prochazku, a ‘‘Poatan‘‘ sada čeka povratak Hilla. Iako meč zasad nije službeno ugovoren, Jan Blachowicz u razgovoru za Middle Easy dao je svoju prognozu tog meča.

‘‘Vidjet ćemo kako će se Hill osjećati nakon povratka, jer ponekad je teško vratiti se u vrhunsku formu. Cijelo vrijeme imate nešto u glavi što vas podsjeća da ste imali operaciju i da se pokušavate vratiti. Ne znate kako će vaša noga reagirati i zato nisam siguran. U ovom trenutku stavio bih novce na Pereiru.‘‘, poručio je Blachowicz.

Kad je u pitanju Alex Pereira, Blachowicz se u sedmom mjesecu ove godine upoznao s njegovim vještinama. Tijesnom sudačkom odlukom slavio je Pereira, a Blachowicz i dalje smatra da je ‘‘pokraden‘‘ u tom meču. Poljaka sada čeka meč protiv Aleksandra Rakića (20. siječnja, 2024. godine), a Blachowicz se nada da bi ga pobjeda nad Rakićem gurnula ka novom napadu na pojas.

‘‘Ako se Pereira bude borio s Jamahalom Hillom i pobijedi u tom meču, a ja vjerujem da ću ja poraziti Rakića, moraju mi dati revanš. Naš meč je okončan podijeljen sudačkom odlukom, a ja vjerujem da su suci pogriješili. Moraju mi pružiti revanš.‘‘, poručuje Jan.

Možda bi se Jan ipak trebao maksimalno fokusirati na Aleksandra Rakića. Srpski borac dolazi motiviraniji i ‘‘gladniji‘‘ nego ikad. Jako težak posao čeka Blachowicza, a ukoliko uistinu porazi Rakića, revanš s Pereirom bit će realna opcija.

Linker
04. svibanj 2024 11:44