UFC

Jared Cannonier ima jasne želje: ‘Elitni sam sportaš i želim da me tako plaćaju‘

Jared Cannonier
 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Ponajbolji borac UFC-ove srednje kategorije očajnički zaziva veće honorare u UFC-u

Veliku pobjedu ostvario je Jared Cannonier proteklog vikenda na UFC on ESPN 29 priredbi savladavši Kelvina Gasteluma jednoglasnom odlukom sudaca. 37-godišnji američki borac vratio se pobjedama i nada se u skorije vrijeme dogurati i do prilike za napasti pojas. Međutim, trećerangirani borac ljestvice izazivača u UFC-ovoj srednjoj kategoriji želi se boriti što prije, no ne iz razloga kako bi dogurao do vrha u što kraćem vremenu, nego iz financijskih razloga.

Naime, Jared Cannonier kao ponajbolji borac srednje kategorije u najjačoj MMA organizaciji na svijetu tvrdi kako je ''švorc'' i trebaju mu češći nastupi kako bi što prije zaradio novi honorar. Cannonier se u protekle dvije godine borio tek tri puta zbog raznih ozljeda i drugih okolnosti, a sada planirati povećati aktivnost. U razgovoru za MMA Hour, ''Killa Gorilla'' je detaljnije objasnio svoju financijsku situaciju.

''Nije tako strašno, radi se zapravo o prirodnoj pojavi. Međutim, mnogi ljudi ne razumiju da mi nakon borbi mnogobrojnim ljudima dugujemo novac. Nakon ove pobjede, 60 posto mog novca već je otišlo na razne strane. Morate uzeti u obzir plaćanje dvorane i tima, menadžere, poreze, a izuzev svega toga imam i osobne račune, kreditne kartice i djecu. Također imam i kuću na Aljasci, kao i ovdje (u Phoenixu). Imam i određene izdatke za automobil. Novac odlazi, ne traje vječno. U ovom trenutku, borbe su jedini izvor prihoda koji imamo. Nemam nikakve sponzore, a borbe su moj jedini fokus. Ne sudjelujem u nekakvim reklama i sličnim stvarima, nitko me ne zove da budem u idućem Marvelovom filmu. Nemogućnost da se borim zadnjih 10 mjeseci uzrokovalo je određene probleme za naše džepove. Stoga mi je drago da sam se vratio u kavez te da sam dobio dvije isplate (nastup + pobjeda) kao i bonus za sudjelovanje u main eventu.'', opisao je Jared svoje financijske poteškoće te se u nastavku osvrnuo na odnos s UFC-om i svoje financijske želje.

''Ne želim reći kako me UFC ne plaća zato što me poprilično dobro plaćaju. Ono što želim reći je da novac ne traje vječno, a ja nisam osoba koja se razmeće novcem i troši ga na gluposti, no život je jednostavno takav. Volio bih biti bolje plaćen. Ja sam elitni sportaš i volio bih da me tako i plaćaju. Nešto kao što plaćaju sportaše u NFL-u, NBA-u, baseballu, nogometu itd. Oni imaju sponzore, a uopće ih ne trebaju, dovoljan im je ček koji primaju preko organizacije za koju nastupaju. To je ono što trebamo u UFC-u i što svi želimo. Ja bih trebao imati šesteroznamenkasti iznos na svom računu, a da ga uopće nemam potrebe koristiti. Ne bih se trebao brinuti što će biti ako se ozlijedim ili se ne mogu više boriti. Nažalost, to je situacija u kojoj je puno boraca uključujući i mene.'', dodao je Cannonier.

Jared je još dodao kako je izuzetno sretan poslom koji radi i da stvarno uživa nastupajući za UFC te ih smatra najboljom MMA organizacijom na svijetu. Međutim, unatoč činjenici kako je svjestan da ima potpisan ugovor i da je sam pristao na honorar koji dobiva, ''Killa Gorilla'' bi jednostavno htio da na neki način može više zarađivati i financijski se osigurati tokom svoje karijere koja s obzirom na njegovih 37 godina neće trajati još dugo godina.

Linker
20. travanj 2024 06:46