UFC

Kelvin Gastelum smatra da je pobijedio te najavljuje: ‘Blizu sam tome da postanem najbolji‘

Kelvin Gastelum
 Diego Ribas/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
UFC-ov borac srednje kategorije ne slaže se sa sudačkim karticama, ali je čestitao protivniku

Jasno je kako Kelvin Gastelum nije u dobroj situaciji nakon petog poraza u zadnjih šest mečeva. Međutim, svi ti porazi dolazili su protiv ponajboljih boraca kategorije, a nerijetko se radilo o izuzetno kompetitivnim borbama te tijesnim sudačkim odlukama gdje je Kelvin ipak završavao na gubitničkoj strani. Tako je i proteklog vikenda pružio dobru borbu protiv Cannoniera, međutim nedovoljno da odnese više od dvije runde na sudačkim karticama. Ipak, Kelvin Gastelum putem svog Twitter profila iskazao je svoje mišljenje o sudačkoj odluci.

''Mislim da sam pobijedio, no kako god...'', napisao je 29-godišnji američki borac.

Ipak, Gastelum nije htio umanjiti pobjedu svog protivnika te je još jednim ''tvitom'' čestitao protivniku, a usput je i najavio svoj povratak ka vrhu. Čini se kako Kelvin unatoč seriji poraza i dalje vjeruje kako može doći do samog vrha kategorije te osvojiti pojas, a to će napraviti malim preinakama u svojim nastupima.

''Čestitam Jaredu Cannonieru na vrlo kompetitivnoj borbi. Male preinake (moram napraviti) i nazad smo na vrhu! Večerašnja borba pravi je dokaz! Vrlo sam blizu tome da postanem najbolji na svijetu. Još malo do tamo i idemo dalje!'', napisao je Gastelum u sklopu drugog ''tvita''.

Očito je kako su Kelvin, kao i njegov tim drukčije vidjeli ovu borbu. Njegov trener Rafael Cordeiro govorio mu je da je osvojio tri runde netom prije početka pete runde, no kasnijim uvidom u sudačke kartice ispostavilo se kako je Jared Cannonier bio taj koji je vodio 3-1 prije ulaska u petu rundu. Očigledno je Kelvinu nešto teže prihvatiti još jedan tijesni poraz dok se nalazi u situaciji gdje učestalo gubi borbe, no možda je vrijeme da ga UFC upari s nekoliko nižerangiranih protivnika preko kojih bi Gastelum mogao tražiti povratak samopouzdanja i nekakav pobjednički niz.

Linker
22. travanj 2024 01:14