UFC

Jared Gordon reagirao na kritike Dane Whitea: ‘Ne mogu se ljutiti jer on je donekle u pravu‘

Paddy Pimblett i Jared Gordon

 Louis Grasse/Zuma Press/Profimedia
UFC-ov borac lake kategorije prokomentirao je svoj poraz od Paddyja Pimbletta

Očekivano su se nastavili ‘‘povlačiti repovi‘‘ nakon meča između Paddyja Pimbletta i Jareda Gordona na UFC 282 eventu. Paddy ‘‘The Baddy‘ slavio je jednoglasnom odlukom sudaca nakon tri runde, a društvenim mrežama nerijetko kruže komentari koji govore.

‘‘Tri suca i Paddy Pimblett jedine su četiri osobe koje vjeruju da je Paddy zaslužio pobjedu.‘‘

Među osobama koje su također iskazale uvjerenje da je Paddy zaslužio pobjedu, donekle je i Dana White, UFC-ov predsjednik. Dana je nedugo nakon Paddyjeve pobjede dobio priliku za osvrt i tom prilikom je kritizirao Gordonovu taktiku.

‘‘Gordon je imao užasnu taktiku kad je ulazio u tu treću rundu. Mislite da je pobijedio prve dvije runde? Sa sucima? Kako to vi možete znati? Zašto je ušao u treću rundu i odbacio ju, zašto se nije borio za tu pobjedu. Ako mislite da znate tko je pobijedio koju rundu, vi ste ludi. Radim ovo već 23 godine i nemam pojma o čemu vi govorite‘‘, rekao je Dana na pressici nakon borbe.

Par dana kasnije, Jared Gordon odradio je intervju za MMA Fighting i odlučio je odgovoriti na tvrdnje UFC-ovog predsjednika Dane Whitea.

‘‘Ne krivim Danu Whitea jer je to rekao, zato što mi je išlo sjajno u stojci kroz prve dvije runde, a da sam imao istu takvu i treću rundu, možda bih izvukao pobjedu podijeljenom sudačkom odlukom. Radi se o jednoj od stvari zbog kojih žalim i stoga ne krivim Danu jer je to rekao. Naravno da nije lijepo čuti Danu da to govori, ali ne mogu se naljutiti na njega, zato što smatram da je djelomično u pravu. Nisam ljut.‘‘, rekao je Gordon.

Bitno je istaknuti da su sva tri suca drugu rundu dodijelili u korist Paddyja, dok su dvojica bodovali treću rundu u korist Gordona. Dakle, Gordona treća runda nije toliko koštala, a zapravo je najspornija prva koju je izgubio na dvije sudačke kartice. Iako je Gordon prihvatio kritiku Dane Whitea po pitanju treće runde, Jaredu svejedno nije jasno kako je netko mogao bodovati treću rundu u korist Paddyja, a to je napravio sudac Chris Lee.

‘‘Pomalo me i nervira kad počnu govoriti ‘Jared je prokockao treću rundu‘. Paddy doslovno ništa nije napravio u trećoj rundi, osim što je došao u dobru poziciju posljednjih 20 sekundi. Ostalih četiri minute i 30-40 sekundi, ja sam ga držao uz ogradu kaveza, tukao sam ga i tražio sam rušenje. On je samo bio naslonjen uz ogradu i možda je bacio nekoliko udaraca laktom. Dakle, ništa nije učinio u trećoj rundi i ja sam sigurno napravio puno više od njega, ali to se sada ne može promijeniti. Nažalost, moram prihvatiti stvari koje ne mogu promijeniti i krenuti prema naprijed. Trenutno mi je to teško, ali kroz tjedan do dva mogao bih se osjećati drukčije.‘‘, zaključio je Jared Gordon.

Linker
20. travanj 2024 04:33