UFC

Je li ‘high kick‘ najjače oružje protiv Volkanovskog? Poznati trener tvrdi: ‘Mislim da mu to neće biti problem protiv Topurie‘

Alexander Volkanovski vs. Islam Makhachev

 Ufc
Volkanovski će obrani od ‘‘high kicka‘‘ posvetiti nešto više pažnje nakon što ga je tako završio Makhachev, te je teško očekivati da takav borac i prvak neće ispraviti svoju grešku koja ga je koštala

Iako je praktički ‘‘počistio‘‘ svoju matičnu perolaku kategoriju, prvaka Alexandera Volkanovskog za dva tjedna nikako ne očekuje lagan zadatak. Opasni Ilia Topuria pokušat će iznenaditi sve i Volkanovskom oduzeti titulu, a neki fanovi se brinu jer Volkanovski dolazi iz poraza nokautom od Islama Makhacheva.

U javnosti se često moglo pročitati kako je taj udarac nogom u glavu ‘‘kriptonit‘‘ za prvaka Volkanovskog, te su savjetovali Topuriji da ga pokuša iskoristiti te na taj način doći do pobjede. Međutim, Firas Zahabi misli da to nije ispravan savjet:

‘‘On ima jako dobru obranu, iako u tome nije najbolji. Sada se govori kako su mu slaba strana upravo ti udarci nogom u glavu. Međutim, mislim da nisam nikad vidio kako Topuria u borbi baca taj udarac, ustvari, Topuria nogama uopće ne udara puno. U borbi protiv Emmetta je pogodio dosta odličnih ‘low kickova‘, ali on tipično nije borac koji toliko koristi noge‘‘, rekao je Zahabi na svom YouTube kanalu.

‘‘Mislim da se ne trebamo brinuti da će Volkanovski primiti ponovno jedan takav udarac u glavu. Pogađali su ga tim udarcem Max Holloway, Yair Rodriguez, i očito Islam Makhachev. On je tip koji jednostavno ne vidi ‘high kick‘. Topuira ga ni ne koristi, tako da mislim da nije ni prijetnja‘‘, dodao je.

Volkanovski će obrani od ‘‘high kicka‘‘ posvetiti nešto više pažnje nakon što ga je tako završio Makhachev, te je teško očekivati da takav borac i prvak neće ispraviti svoju grešku koja ga je koštala. Topuria će morati tražiti drugi način da dođe do njega, a hoće li mu to uspjeti, saznat ćemo vrlo brzo.

Linker
26. travanj 2024 08:52