UFC

Trener Ilie Topurie smatra da je Topuria u svakom segmentu borbe bolji od Volkanovskog: ‘Sve ide nama u prilog‘

Ilia Topuria 

 damages up to $150,000 (USD)., Model Release: no, Credit line: Amy Kaplan/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Još nitko nije prišao blizu Volkanovskom u perolakoj kategoriji, a vidjet ćemo hoće li to uspjeti Topuria

Za dva tjedna nam je na rasporedu odlična UFC 298 priredba koju će predvoditi borba za titulu u perolakoj kategoriji. Alexander Volkanovski pokušat će doći do nove obrane titule, a izuzetno opasni Ilia Topuria će dati sve od sebe da ga skine s trona i postane novim UFC-ovim prvakom.

Protiv Volkanovskog se uistinu dosta teško kladiti, no Jorge Climent, inače trener Ilie Topurie, vjeruje da njegov borac posjeduje sve što je potrebno da Volkanovskog skinu s trona. Osim toga, i dalje vjeruje da je Volkanovski još uvijek na svom vrhuncu:

‘‘Ne vidim gdje je on uopće ranjiv. On je i dalje broj jedan borac u perolakoj kategoriji. Da, istina je da je donio lošu odluku kada je prihvatio meč protiv Makhacheva na ‘short notice‘, to nije trebao protiv borca takvog kalibra. Siguran sam da ima svu motivaciju ovog svijeta da pobijedi u ovoj borbi‘‘, rekao je Climent za MMA Junkie.

‘‘Ne vidim da je igdje ranjiv, ali ono što vidim jest da je inferioran Iliji u svim aspektima ove igre. Istina je da ima više iskustva, ali jednostavno ne vidim da je bolji na nogama, u hrvanju ili na podu. Mislim da je ovo borba u kojoj je sve išlo nama u prilog‘‘, dodao je.

Još nitko nije prišao blizu Volkanovskom u perolakoj kategoriji, a vidjet ćemo hoće li to uspjeti Topuria. Mnogi ga vide kao opasnog izazivača i fenomenalnog borca, a posjeduje li ono što treba da skine Volkanovskog s trona, saznat ćemo za dva tjedna na UFC 298 priredbi.

Linker
14. travanj 2024 00:08