UFC

Je li Volkanovski najveći u povijesti perolake kategorije? Adesanya smatra da jeste

Israel Adesanya i Alexander Volkanovski

 Twitter (alexander Volkanovski)
Sjajni australski borac sve se više bliži rekordima Josea Alda

Treću obranu titule i 11. uzastopnu pobjedu upisao je Alexander Volkanovski pod okriljem UFC-a, proteklog vikenda na UFC 273 eventu. Australac makedonskih korijena, upisao je pobjede u svakom od svojih 11 UFC nastupa i suvereno vlada perolakom kategorijom.

Četiri obrane pojasa fale mu da izjednači rekord Josea Alda, ali Volkanovskom u korist ide činjenica da je pobijedio legendarnog Brazilca, u meču koji su odradili 2018. godine. Dvaput je Volk slavio i protiv Maxa Hollowayja, još jednog borca koji pripada samom vrhu ove kategorije i jedan je od najvećih boraca perolake kategorije u povijesti.

Uoči UFC 273 eventa i meča protiv ''Korejskog Zombija'', Volkanovski je izjavio kako se ne smatra najvećim borcem kategorije u povijesti te da je potrebno još posla do tog statusa. Jose Aldo ime je koje je najviše isticao u toj priči. Ipak, nakon maestralne izvedbe protiv ''Zombija'', Volkanovski je dodatno pojačao argumente da je upravo on najveći u povijesti kategorije, a Israel Adesanya borac je koji se slaže s tim.

''Odradio je borbu kojom se ističe. On je G.O.A.T. (najveći ikad) u povijesti perolake. Da, toliko sam pod 'hypeom' danas. Nisam čak niti doručkovao, previše sam pod naletom adrenalina. Rekao sam da će ovo biti loše (za 'Zombija'). Tako je i bilo.'', izjavio je Izzy u videu na svom YouTube kanalu.

Prvak UFC-ove srednje kategorije zapravo je i timski kolega Volkanovskom u dvorani City Kickboxinga pa moramo uzeti u obzir da je pomalo i pristran. Volkanovskom mnogi osporavaju pobjedu u drugom meču protiv Hollowayja. Volk je sredinom 2020. godine pobijedio Maxa podijeljenom sudačkom odlukom, ali bio je to vrlo tijesan meč koji je mogao otići i na drugu stranu. Sve dok Volkanovski ne pobijedi Hollowayja i treći put, postojat će određene skepse kad je u pitanju njegov status najvećeg u povijesti UFC-ove perolake kategorije.

Linker
24. travanj 2024 04:09