UFC

Jedan glas nedostajao Aspen Ladd za poništavanje poraza od De Randamie

Ladd vs. de Randamie
Aspen Ladd umalo je izborila prvo poništavanje nekog UFC ishoda od strane komisije. Njen prigovor na nokaut poraz od Germaine De Randamie završio je na glasovanju, koje je ipak završilo dva naprema tri glasa u korist odluke koji je donio sudac Herb Dean.

24-godišnja Ladd je 13. srpnja predvodila UFC Fight Night u Sacramentu, gdje je imala priliku pobjedom nad Germaine De Randamie izboriti borbu za UFC titulu bantam kategorije. Ta ambicija bila joj je ugašena nakon samo 16 sekundi borbe. Germaine De Randamie u prvoj ju je razmjeni pogodila krošeom u bradu, Ladd je pala, a sudac Herb Dean uskočio je prekinuti borbu.

Mlada borkinja odmah je počela prigovarati, budući da je bila pri svijesti. U obranu suca Deana svakako ide činjenica da je u trenutku udarca Ladd bila "out" i on nakon pada, budući da joj je stajao iza leđa, nije primijetio kako je ona sposobna nastaviti borbu. Barem dok ne primi još koji udarac na podu, za koji je Nizozemka već bila spremna uputiti ga. Ipak, Ladd je podnijela žalbu na tu odluku, uz izjavu kako je Herb Dean postupio diskriminirajuće, odnosno da je prekinuo borbu samo zato što su u pitanju bile žene.

Iako se vjerovalo kako joj žalba nema smisla, Ladd je umalo došla do onoga što je htjela. Glasovanju je pristupilo pet članove atletske komisije, a dvoje od njih smatralo je kako je borba prerano prekinuta i kako bi se ishod trebao poništiti. Nažalost po Ladd, a srećom po De Randamie i sve fanove koji ju podržavaju, troje članova komisije podržalo je odluku suca Deana.

Ladd je prihvatila odluku komisije uz komentar kako se nastavlja pripremati za svoju iduću borbu. Ona je ugovorena za UFC on ESPN 7 priredbu, koja se 7. prosinca održava u Washington D.C.-ju. Što se tiče De Randamie, ona tjedan dana iza toga napada titulu bantam kategorije na UFC 245. Tamo je čeka naravno Amanda Nunes.

Linker
26. travanj 2024 08:03