UFC

UFC otpustio Aspen Ladd, White pojasnio razloge: ‘Pokušali smo raditi s njom, ali ovo je bilo neizbježno‘

Aspen Ladd

 Screenshot (youtube, Ufc)
UFC-ovom predsjedniku je prekipjelo nakon novog pada na vagi od strane ove talentirane borkinje

Velika očekivanja imali su UFC-ovi čelnici od talentirane Aspen Ladd koja je 2017. godine debitirala pod okriljem UFC-a kao 22-godišnjakinja. Ladd je u promociju došla kao neporažena borkinja (5-0), a kroz prva tri UFC nastupa, upisala je tri pobjede, od čega su dvije došle prekidom.

Germaine de Randamie prekinula je njezin niz nokautom u prvoj rundi, nakon samo 13 sekundi. Ladd se žalila da je meč prerano prekinut, ali komisija se nije složila. U sljedeća tri nastupa Ladd je upisala pobjedu nad Yanom Kunitskayom i poraze od Norme Dumont i Raquel Pennington.

Ladd od ovog tjedna više nije dio UFC-a, ali razlog njenom otpuštanju ne leži u činjenici da je dvaput zaredom izgubila. Ladd se 17. rujna (9. mjesec) trebala boriti protiv Sare McMann, ali prekoračila je gornju granicu bantam kategorije za 0,91 kg i meč je otkazan. Bio je to treći put da Ladd pada vagu i da se njen meč otkazuje zbog toga, a Dana White i UFC odlučili su stati tome na kraj i otpustili su ju iz promocije.

Ladd se i uoči meča protiv de Randamie jako mučila sa skidanjem kilaže te se vidno tresla na vagi. Tada je ipak uspjela skinuti kilažu, ali izgubila je nakon samo 16 sekundi i mnogi su bili zabrinuti za njeno zdravlje. Kalifornijska atletska komisija kasnije je izrekla zabranu za njene nastupe u bantam kategoriji, jer u periodu od vaganja do meča, kilaža Aspen Ladd podigla se za 18 posto. Whiteu i UFC-u je prekipjelo te su joj uručili otpusno pismo.

‘‘Pokušali smo raditi s njom, ona je sjajna djevojka. Nikada nije zabavno kad imate nekog tko je zapravo talentiran, ali njen posao je i skidanje kilaže. Ona je toliko puta pala na vagi i ovo se moralo dogoditi. Nije nešto što smo htjeli napraviti, ali bilo je neizbježno.‘‘, rekao je Dana White na konferenciji za medije nakon Contender Seriesa održanog u noći s utorka na srijedu.

Preostaje nam vidjeti što je sljedeće za Ladd. PFL se nameće kao možda i najbolja opcija za nju. Tamo bi nastupala u lakoj kategoriji, a Kayla Harrison dobila bi nešto ozbiljniju protivnicu od većine onih koje lakoćom pobjeđuje pod okriljem PFL-a.

Linker
26. travanj 2024 12:11