UFC

Jedan od najboljih svjetskih MMA trenera obolio od COVID-19

Ketlen Vieira, Andre Pederneiras i Jose Aldo
 Instagram
COVID-19 pandemija trenutno svoje žarište ima u Brazilu, a oboljenja nisu pošteđene niti sportske zvijezde. Jedan od onih koji su to javno otkrili je veteran MMA-a i jedan od najboljih te najuspješnijih trenera na svijetu, Andre Pederneiras.

53-godišnji Dede bio je profesionalni borac krajem devedesetih, nakon čega je osnovao tim Nova Uniao, po uzoru na Chute Boxing i poznate brazilske Vale Tudo akademije. Kroz godine je izrastao u najuspješnijeg brazilskog MMA trenera. Do titule UFC prvaka doveo je Josea Alda i Renana Baraoa, a kroz dvoranu su prošla još neke velika imena, poput Juniora Dos Santosa, Claudije Gadelhe, Pedra Rizza, Jussiera Formige, Ketlen Vieire i mnogih drugih poznatih MMA lica.

O svom oboljenju obavijestio je medije te je izrazio želju za nastavkom humanitarne akcije koju je pokrenuo s ciljem pomoći oboljelima. On se sad pridružio istima te će se morati nalaziti u samoizolaciji do ozdravljenja.

"Prije 15 dana osjetio sam trnce dvije noći za redom, no nije bilo ništa ozbiljno. No, moj najmlađi sin se jednog danas probudio otekao, dok je drugi imao probavne smetnje. Pomislio sam da sam, iako je moja ovitelj boravila kod kuće, ja možda donio oboljenje, budući da sam i dalje vodio dvoranu te išao u nabavku. Napravio sam test i dobio sam pozitivan rezultat. Odnosno imam virus, a drugi test je pokazao kako još uvijek nisam imun na njega. Istog dana sam se separirao od obitelji i krenuo s karantenom", rekao je Pederneiras, koji se trenutno osjeća dobro i nema ozbiljnijih simptoma.

Brazil je trenutno druga država svijeta po broju COVID-19 oboljenja s preko 350 tisuća slučajeva, a 22 tisuće ljudi do sada je preminulo. Nažalost, epidemija ne jenjava. Posljednja dva tjedna, broj dnevno oboljelih varira između 12 i 20 tisuća.

Linker
23. travanj 2024 15:09