UFC

Jedan podatak Roberta Whittakera stavlja na mjesto najboljeg UFC borca koji trenutno nije prvak

Robert Whittaker

 Car
Nitko od prvih ‘contendera‘ nije pobijedio toliko jakih imena

Vrlo zanimljiv podatak pojavio se na jednom od Twitter profila koji prati događanja u UFC-u. On je posvećen borcima koji trenutno drže prvo mjesto UFC ljestvice izazivača i broju njihovih pobjeda nad trenutno rangiranim borcima. Tu vrlo lako možemo doći do podatka tko se na svojoj poziciji nalazi zasluženo i tko je prošao najteže ispite da bi bio tu gdje je, a tko je na svojoj poziciji radi nekih drugih referenci.

Ako bismo prema tome birali trenutno najboljeg UFC borca koji u svom vlasništvu nema pojas UFC prvaka, taj naslov bi podosta uvjerljivo ponio Robert Whittaker, bivši prvak srednje kategorije od kojeg je u toj diviziji bio bolji tek Israel Adesanya. I to dva puta.

Whittaker je u srednjoj kategoriji upisao 11 pobjeda, a čak šest boraca koje je savladao su danas još uvijek članovi Top 15 poretka. To su Brad Tavares, Uriah Hall, Derek Brunson, Kelvin Gastelum, Darren Till i Jared Cannonier, ujedno idući Adesanyin izazivač. Uzmemo li u obzir da osim protiv prvaka nema niti jedan poraz, to postignuće zvuči još uvjerljivije.

Najbolji iza njega su oni koji imaju po tri takve pobjede. Ciryl Gane savladao je Derricka Lewisa, Alexandra Volkova i Jairzinha Rozenstruika, a Max Holloway je bio bolji od Jaira Rodrigueza, Calvina Kattara i Briana Ortege. Nekoliko boraca ima po dvije takve pobjede, a zanimljivo je vidjeti kako Colby Covington nema niti jednu. Svi borci koje je on savladao više nisu u UFC-u, nisu rangirani ili su promijenili kategoriju.

Naravno, ne smijemo zaboraviti Jona Jonesa, koji trenutno nije rangiran, no po rezultatima bi Whittaker uistinu mogao biti najbolji trenutno aktivni UFC-ov borac bez pojasa prvaka u svom vlasništvu.

Pobjede prvorangiranih boraca UFC ljestvica protiv trenutno rangiranih boraca

Robert Whittaker - 6

Max Holloway - 3
Ciryl Gane - 3

Brandon Moreno - 2
Aljamain Sterling - 2
Jan Blachowicz - 2
Justin Gaethje - 2

Colby Covington - 0

Linker
18. travanj 2024 11:15