UFC

Robert Whittaker otkrio tko bi mogao biti njegov idući protivnik te dodao: ‘Bit ću najveći ikad‘

Robert Whittaker

 Christian Petersen/Getty images/Profimedia
Australski borac je izuzetno motiviran za izboriti novi napad na titulu prvaka

31-godišnji Robert Whittaker u poprilično je netipičnoj situaciji unutar srednje kategorije. Dojam je kako je ''Reaper'' bolji od cijele kategorije, osim od prvaka Israela Adesanye

Dvaput je Whittaker imao priliku savladati Adesanyu, no izgubio je oba meča. Njegov posljednji nastup bio je upravo revanš protiv Adesanye, a nakon novog poraza, Whittaker će ponovno morati zaslužiti napad na titulu. Međutim, Whittaker ima pobjede protiv šestorice rangiranih izazivača i nije tako lako naći dostupnog protivnika s kojim se već nije borio.

Međutim, jedno ime nameće se kao izuzetno logičan odabir. Radi se o Marvinu Vettoriju. Talijan je trenutno treći u poretku izazivača, a kao i Whittaker, Marvin je također dvaput gubio od Adesanye. Whittaker i Vettori dosad se nisu borili, a čini se kako je ''Reaper'' zainteresiran za taj meč.

''Borit ću se s nekim iz kategorije. Ne znam koliko je ljudi preostalo. Vjerojatno će to biti Marvin Vettori. Morat ću se ipak malo odmoriti, a onda ću se vratiti u dvoranu. Vjerojatno u srpnju (sedmi mjesec) ili kolovozu mogao bi se vratiti u kavez. To je dobro, jer onda krajem godine stignem odraditi i treću ovogodišnju borbu. Smatram da se radi o dobrom tajmingu.'', rekao je Whittaker prilikom gostovanja na Submission Radiju.

Iako je Whittaker u revanšu ponovno izgubio od Adesanye, radilo se o puno boljem otporu nego u prvom meču. ''Reaper'' je izgubio jednoglasnom odlukom, no bio je to vrlo tijesan meč. Prvorangirani izazvivač ističe kako je jako zadovoljan svojim nastupom.

''Imam neki zadovoljavajući osjećaj zato što sam ga uistinu iskušao. Prezadovoljan sam svojim izdanje, ali želim još više, mislim da svaki borac tako razmišlja. Izgubio sam odlukom, ali najbolji sam borac srednje kategorije na svijetu, znam da je tako. To saznanje vrišti u mojoj duši. Neizbježna je još jedna borba između nas. Definitivno ćemo odraditi jođ jedan meč. Ja sam najbolji u ovoj kategoriji na svijetu. Trenutno nemam gornju granicu i uživam u procesu. Svakom borbom gledate novog i evoluiranog mene. Bit ću najveći ikad i samo je pitanje vremena kad će se to dogoditi.'', poprilično samouvjereno dodao je Whittaker.

Linker
18. travanj 2024 23:36