UFC

Jim Miller o bližoj budućnosti: Želi reprizu jedne od najboljih borbi u povijesti ili ‘Kauboja‘

Jim Miller

 Louis Grasse/Zuma Press/Profimedia
Treća borba protiv Joea Lauzona nekako se najviše ističe među željama MMA legende

Uvijek je sjajno u Octagonu vidjeti Jima Millera, pravu ikonu slobodne borbe, borca koji je najviše puta ulazio u Octagon, a od vikenda i najviše puta iz njega izlazio kao pobjednik. Sjajno je znati da je on još uvijek sposoban nastupati na visokoj razini, jer se radi o čovjeku i borcu koji bi svakome trebao biti primjer.

O svom novom rekordu, kojeg je postavio savladavši Nikolasa Mottu te popravljanju rekorda koji je već imao, nešto je rekao odmah na konferenciji za medije održanoj nakon završetka posljednjeg UFC Fight Nighta.

"Rekordi izgledaju slatko i pobjede izgledaju slatko. Uvijek je sjajno pobijediti, kao i odraditi dobre borbe. Volim biti sposoban prezentirati svoje vještine. Gledam kako borci dolaze i odlaze, a ja cijelo to vrijeme ostavljam svoj trag. I to je sjajno, odličan je osjećaj znati da si utjecao na svoj sport, kao i vidjeti da te cijene i poštuju. A tek imati 20 pobjeda u UFC-u. Neki borci nemaju niti 20 borbi. Nekako bih rekao da prosječno trajanje jednog UFC borca nije niti pet borbi", prokomentirao je Miller svoj uistinu nevjerojatan status.

Ali, on ne misli stati. Već ranije je potvrdio kako gleda prema nastupu na UFC 300 priredbi, koja će se najvjerojatnije održati u srpnju 2024. godine. Nakon što je nastupio na UFC 100 i UFC 200 te UFC 205, prvoj priredbi u New Yorku, uistinu bi bilo nevjerojatno vidjeti ga na još jednoj "landmark" priredbi. Vrijedi dodati kako je na sve tri spomenute upisao pobjedu.

"Samo četiri riječi mogu sve promijeniti. Ovo će sve proći. Dobra vremena i loša vremena se izmjenjuju, sve jednom mora proći. Zbog toga je cilj uživati dok traje, kao što ću uživati prolazeći kroz casina s mojim timom. A sad ću malo uživati sa svojom obitelji. Kad mi tijelo bude spremno, bit ću i ja spreman za iduću borbu, a ovu ću ostaviti u prošlosti", dodao je, a onda se okrenuo želji za iduću borbu:

"Imamo ispred nas borbu Joea Lauzona i Donalda Cerronea, a ne znam kakav je njihov plan nakon toga. Obojica su momci s kojima sam već dijelio Octagon. Imam dvije pobjede protiv Joea, želim li to odraditi još jednom? O, da, naravno da bismo to ponovili. Volim tog momka. Ako bismo mogli prodati borbu kao glavnu borbu nekog manjeg programa, jer mi smo dva starija momka koji su već jako dugo tu, napravimo to i uzmimo bonus za glavnu borbu. A borac poput Cerronea. Prema njemu imam jako puno poštovanja. Ako on želi da se sretnemo još jednom, odradimo to."

Protiv Lauzona je krajem 2012. godine odradio borbu od većine medija i fanova proglašenu najboljom u cijeloj toj godini, a odličan je bio i revanš održan u ljeto 2016. godine. Jim je prvi put slavio jednoglasnom, a drugi put podijeljenom odlukom. Protiv Cerronea se borio u ljeto 2014. godine te je poražen nokautom. Cerrone i Lauzon ugovoreni su za UFC 274, koji se održava 7. svibnja.

Linker
25. travanj 2024 14:15