UFC

Jiri Prochazka nije impresioniran borbom Jana i Ankalaeva: ‘Svi znaju tko je pravi prvak‘

Jiri Prochazka

 CTK/Alamy/Alamy/Profimedia
Nitko nije htio nerješeni ishod

Sinoć smo trebali dobiti novog UFC prvaka poluteške kategorije, no na razočaranje mnogih to se nije dogodilo. Dok jedni tvrde da je Magomed Ankalaev pokraden, drugi smatraju da je odluka sudaca bila poštena. Podsjetimo se, Jan Blachowicz i Magomed Ankalaev borili su se za upražnjenu titulu nakon što je prvak Jiri Prochazka ozlijedio rame. Ozljeda je bila toliko strašna da će Čeh morati pauzirati minimalno godinu dana, a da ne koči cijelu diviziju pojas je odlučio uprazniti.

Kasnije je i Jan osobno rekao da bi se pojas trebao predati u ruke Ankalaeva, aludirajući na to da smatra kako je Ankalaev ipak bio bolji i konkretniji u borbi. Fanovi su ga radi te hvale vrijedne izjave zavoljeli još više, a Magomed nije krio svoje razočaranje kada je izjavio da se radi ovakve odluke možda nikada više neće boriti pod okriljem UFC organizacije.

Svoje razočarenje cijelom borbom nije krio niti sada već bivši prvak Jiri Prochazka, koji je nakon ove izvedbe oba borca postao siguran kako je on ipak i dalje jedini i pravi prvak. To je napisao i na objavi na društvenim mrežama.

"Upravo sam pogledao ovu borbu za titulu. Svi znaju tko je pravi prvak. Samo mi dajte malo vremena" - vremena će sigurno imati, ali vjerojatno će se do tada održati još jedna borba za prvaka poluteške kategorije u kojoj Prochazka neće sudjelovati.

Hoće li to biti revanš Blachowicza i Ankalaeva, ili će ovoga puta neki drugi borbi dobiti svoju priliku, primjerice bivši prvak Glover Teixeira, predstoji nam tek za vidjeti.

Linker
27. travanj 2024 05:49