UFC

Prochazka dao svoj osvrt na meč Ankalaeva i Blachowicza: ‘Ankalaev je 100 posto trebao pobijediti‘

Jan Blachowicz (donji) vs. Magomed Ankalaev

 SPP Sport Press Photo./Alamy/Alamy/Profimedia
Donedavni prvak UFC-ove poluteške kategorije smatra da je Dagestanac na neki način ‘‘pokraden‘‘

Pregršt komplikacija unutar UFC-ove poluteške kategorije nastalo je onog trenutka kad je Jiri Prochazka ozlijedio rame i napustio tron u toj kategoriji. Glover Teixeira ostao je bez protivnika na UFC 282 eventu, odbio je ‘‘short notice‘‘ meč protiv Magomeda Ankalaeva, a za titulu su se na kraju borili upravo Ankalaev i Jan Blachowicz.

Sve se dodatno zakompliciralo nakon što je meč okončan neriješenim ishodom. Kategorija je tako ostala bez prvaka, a UFC je odmah zakazao meč između Glovera Teixeire i Jamahala Hilla. Pobjednik te borbe postat će novim prvakom poluteške kategorije, a borba je zakazana za 21. siječnja (1. mjesec) sljedeće godine.

Jiri Prochazka pomno prati sa strane što se događa, a gostujući u MMA Houru prije nekoliko dana, sjajni češki borac osvrnuo se na meč između Blachowicza i Ankalaeva.

‘‘Ankalaev je trebao pobijediti, 100 posto je zaslužio pobjedu. Cijenim to što je pokazao pravi borilački duh, jer njegova noga bila je uništena, a on je pokazao srčanost u toj borbi. Jan nije nije iskoristio priliku za završiti Ankalaeva ‘leg kickovima‘.‘‘, rekao je Prochazka, a zatim je dodao.

‘‘Nije važno što će se dalje događati. Ja sam fokusiran samo na ono što je sljedeće za mene, a vratit ću se u najboljoj mogućoj formi.‘‘, najavio je Jiri.

Kad je u pitanju ugovaranje meča između Hilla i Teixeire, tu je najveći gubitnik ostao Anthony Smith. ‘‘Lionheart‘‘ se u trećem mjesecu sljedeće godine trebao boriti protiv Jamahala Hilla, ali sada je ostao bez protivnika, kao i bez dostupnih opcija za zamjenu. Ankalaev i Blachowicz trebaju vremena za oporavak i pripremu, Prochazka je ozlijeđen, Glover i Hill međusobno će se boriti, a ozlijeđen je i Aleksandar Rakić. Čak niti Nikita Krylov nije dostupan, jer njega čeka borba protiv Ryana Spanna. Smith će na kraju dobiti ulogu zamjene u slučaju da se Hill ili Glover ozlijede uoči meča. Prochazka je dao svoje viđenje situacije.

‘‘Luda je to situacija i mislim da su pomalo iskazali nepoštovanje prema Smithu. Ali naša kategorija mora ići dalje. Smatram da sam ja jedini tip koji i dalje evoluira i razvija se, jedini koji pokazuje pravi potencijal jednog poluteškaša. Puno je tipova koji se bore samo zbog novca, a ovdje se ne radi samo o tome. Mi smo u UFC-u, najboljoj MMA organizaciji. Ovdje trebate prezentirati vještinu, ono na čemu radite cijeli svoj život i cijelu svoju karijeru, a naša kategorija mora krenuti prema naprijed. Tko god bude prvak kad se vratim, pokazat ću mu da sam na posve drugoj razini. Dajte mi najboljeg mogućeg protivnika i ja ću svejedno pobijediti.‘‘, zaključio je vrlo samouvjereni Prochazka kojem želimo brz i uspješan oporavak od teške ozljede ramena.

Linker
16. travanj 2024 18:13