UFC

Jiri Prochazka o Adesanyi: ‘Ima stil totalno suprotan mom, a svidjela mi se borba protiv Cannoniera‘

Jiri Prochazka

 uhaimi Abdullah/NurPhoto/Shutterstock Editorial/Profimedia
Rekao kako sa svojim stilom secira protivnika dio po dio

Prvak UFC-ove poluteške kategorije Jiri Prochazka već neko vrijeme prati svaki korak kolege prvaka srednje kategorije, Israela Adesanye. Podsjećamo, Jiri je u trenutno posljednjem nastupu svladao Glovera Teixeiru i tako postao novi prvak poluteške kategorije.

U nedavnom intervjuu su ga pitali za Adesanyu, borca koji je još uvijek u srednjoj kategoriji nedodirljiv. Analizirajući njegov stil i posljednji meč protiv Jareda Cannoniera, Prochazka je rekao da Israel ima stil koji dio po dio ‘trga‘ protivnika i na kraju ga obeshrabri.

‘‘Da, imamo istog menadžera. Moram reći, imao je odličnu izvedbu. Čuo sam ljude kako mu zvižde u areni mislio sam si, je**te, ovo je pravo majstorstvo. Mislim da mu je stil suprotan onom koji imam ja, barem ovom iz zadnjeg meča. Ali meni se svejedno sviđa, ima potpunu kontrolu nad borbom. Svidjela mi se borba‘‘, rekao je Jiri o meču Adesanye i Cannoniera.

Israel je na UFC 276 priredbi pobijedio Jareda Canonniera jednoglasnom sudačkom odlukom nakon pet rundi borbe. Bila mu je to peta uzastopna obrana titule, a pokupio je mnoštvo kritika za svoj performans. Sljedeći protivnik za Adesanyu je Alex Pereria, njegov rival iz kickboxing dana.

Jiri Prochazka je nedavno osvojio titulu pobijedivši Glovera Teixeiru na način na koji je malo tko očekivao – ‘submissionom‘ u petoj rundi, a nedavno je izjavio da je upravo Teixeira njegov sljedeći protivnik koji će dobiti priliku ponovno sjesti na tron poluteške kategorije.

Linker
03. svibanj 2024 03:50